Tekst

Lihavette. Hüpatud lauda. See sünnib nii: kaks inimest, olgu meeste- ehk naesterahvas, otsivad ühe selle tarvis kõlbliku [---] laua välja, see olgu nii tugev ja pikk, et hüppamist välja kannatab. See laud pannakse selle tarvis otsitud paku peale, mis üks 8, 10 ehk 12 tolli jäme on, ja ninda, et keskkoht laual paku peal on. Nüüd hüppab see, kelle laua ots ülevalpidi on, pisut kõrgemalle, ja teine laseb oma poolt otsa tõusta, ja sedamoodi hakkab lauahüppamine peale ja nii osavast, et mõlemad 4 jala kõrguselle tõusevad, ike korrapärast, üks enne, teine pärast ja nõnda edasi.

Lauahüppamine.
Komme levinud Põhja-Eestis (rohkem Viru-, Järvamaa).
* korrapärast – kordamööda

Kadrina

J. Nante

1888

H II 10, 229/30 (9) < Kadrina khk – J. Nante (1888)

Lihavõtted

KIIKUMINE

21

2317
/ /
Citation
“Hüpatud lauda. See sünnib nii …,” Eesti rahvakalender, accessed April 24, 2024, http://www.folklore.ee/erk/items/show/46317.