Tekst

Terve kadripulm tuli ühe aasta meile ja hakkas sealt kohe käima. Pruudil oli leier peas ja peidmees ka – täitsa pulmad. Linu ja kapsaid ja kaale, kõiki kraami korjasid. Mo isa ütles neile enne: „Korjake puid ka, ma pean teile suppi keetma!“ Liha ja sepikut anti, mõni andis raha ka hulga peale, et palju rahvast ja, muud pole anda. Tainast anti kaljaastjasse kaasa. Seda mäletan, et vanad olid ka kadripulmas.

Kadripidu, -pulm.
Kadripulma nimetus, Mardi ja Kadri „paariminek“, vastav pulmakombestik on iseloomulikud Läänemaa ja selle lähipiirkonna kadripidudele (vt. levikukaart: mardipäev, kadripäev (2)).

Ridala

M. Kõiva

1976

RKM II 320, 428 (13) < Ridala khk – M. Kõiva (1976)

Kadripäev

KADRISKÄIMINE

Kadripidu, -pulm

247

6681
/ / / / / / /
Citation
“Terve kadripulm tuli ühe aasta meile …,” Eesti rahvakalender, accessed March 29, 2024, http://www.folklore.ee/erk/items/show/50681.