Tekst

[---] Kadridel on vitsad ühes ja esinevad üldiselt väga kurjadena ning kõrkidena. Pööravad majas kõik kohad pahupidi, nõuavad lapsi kätte ja panevad isegi päris täiskasvanud inimesi lugema või „Linnukest“ laulma ning ähvardavad halastamatult peksa anda, kui need küllalt hästi ei peaks oskama. Kadride esimene küsimus on harilikult ikka: „Kas lapsed kodus?“, „Kus lapsed on?“, kas lapsi pererahval olemas on või kas lapsed lugeda oskavad. Kui lapsed ilusasti lugeda ja „Linnukest“ laulda oskavad, siis võivad nad isegi kadridelt [---] kingitusi saada. On nad halvad lapsed olnud ja ei oska, mida neilt küsitakse, siis saavad nad kadridelt vitsu. [---]

Tööjärje, virkuse kontroll.
Mardikombestikus on virkuse kontroll üldisem kui kadrikombestikus.
„Linnuke“ on populaarne lastele õpetatav „Kas on linnukesel muret“.

Kihelkonna

M. Tooms

1926

E, StK 39, 258/60 (30) < Kihelkonna khk – M. Tooms (1926)

Kadripäev

KADRISKÄIMINE

Tööjärje, virkuse kontroll

189

6623
/ / / /
Citation
“Kadridel on vitsad ühes ...,” Eesti rahvakalender, accessed March 28, 2024, http://www.folklore.ee/erk/items/show/50623.