Tekst

[---] Veel üks näitus: meie valdas neli-viis aastat tagasi maganud kõik pererahvas jõululaupääva öösel ja vaata, küünal kustunud äkiste laua peal lühtrest ära. Peremees akatan uueste küünla põlema, natukese aja pärast läin küünal suure plaksatamisega keskelt lõhki ja kustun ära. Siis arvanud peremees: selle juures võib ehk üks tähendus olla. Ja vaata imet – pärast näärit suri tema abikaasa ära. See jutt on selge sula tõsi. [---]

Tuli kustub – õnnetust, surma.
Tuli ei tohi kustuda. Väheseid teateid maa lääneosast Keila, Risti, Reigi, Karja khk ja Viljandimaalt (Paistu, Helme khk).

Risti

J. Holts

1892?

E 1139/40 (6) < Risti khk – J. Holts (1892?)

Jõulud

KODU KORRASHOID JM. TALITUSED

Tulevalgus toas

945

8022
/ / / / /
Citation
“Veel üks näitus: meie valdas neli-viis aastat tagasi …,” Eesti rahvakalender, accessed April 20, 2024, http://www.folklore.ee/erk/items/show/52022.