Tekst

[---] Koolis oli, ma mäletan, käisin Tartu keskkoolis, oli üks õpetaja – naisterahvas, oli ka näärieit. Tartus keskkoolis tehti klasside viisi kingid. Igaüks tegi teisele paki loosimisega. Kui ma tahtsin oma sõbrale teha või pinginaabrile, siis tegin nimelise paki. Teistele tegime lihtsalt paki, enam-vähem anti summa, mille piires. Nii kolm rubla või.
Ma mäletan, ükskord oli jõuluõhtu. Me käisime parajasti õhtupoolses vahetuses. Siis ei tohtinud jõuludest rääkidagi, et neid olemas on. Õpetaja tuli klassi ja meil oksakesed laual ja küünlad põlesid. Oh, kui ta käskis kohe ära korjata need sealt! [---]

Jõuluvana kingitustetoojana.

Tartu linn

M. Hiiemäe

1992

RKM II 450, 391 (1) < Tartu l – M. Hiiemäe (1992)

JÕULUVANA

424

7501
/ /
Citation
“Koolis oli, ma mäletan, käisin Tartu keskkoolis …,” Eesti rahvakalender, accessed April 19, 2024, http://www.folklore.ee/erk/items/show/51501.