Tekst

[---] Minu tütrepoeg (sünd. 1969) käis nullklassis. Koju tulles rääkis, et üks nende klassi poiss on pannud enda tuhvli jõululauba õhtu aknalauale ja näärivana on sinna vesivärvid sisse pannud, mida ta oli tellinudki. Ta oli küll kahevahel, kuid pani endal ka tuhvli ja hommikuks oligi soovitud kink sees, mis kinnitas jõulutraditsiooni. Samuti usuvad ka praegu alla kooli-iga lapsed kindlalt näärivanasse. Kombekohaselt tehakse ka praegu koolis nii väiksematele kui ka vanematele õpilastele näärikuuske ja kingitoojat näärivana, mis on moes nii maal kui linnas, samuti nagu möödunud sajandilgi. [---]

Jõuluvana kingitustetoojana.

Tallinn

A. Kõrvne

1985

RKM II 384, 348/9 (1) < Tallinn – A. Kõrvne (1985)

JÕULUVANA

423

7500
/ /
Citation
“Minu tütrepoeg käis nullklassis …,” Eesti rahvakalender, accessed April 16, 2024, http://www.folklore.ee/erk/items/show/51500.