Tekst

Ei mäleta, et meie jõuluõhtu kunagi oleks olnud ilma jõulupuuta ja koraalita roosikesest ja inglist, kes toob häid sõnumeid. Meie, neli tütart, püüdsime kõik jõuluõhtul kodus olla, kogunesime kuuse ümber, laulsime koraali, siis lugesime igaüks, kes juba lugeda mõistis, osa jõuluevangeeliumist, meieisa palve luges perenaine või vanaema. Kogu see rituaal nagu ühendas meid jälle ühiseks perekonnaks. Igal meist oli oma küünal puu otsas põlemas, selle kustumist jälgiti, ja alles kui viimane küünal kustus, tohtisime präänikuid ja kompvekke võtta, mis selleaegse kombe järgi kuuse okstele riputati. [---]

Maiustuste võtmine jõulukuuse küljest.
Tavalisem on maiustuste ärajagamine kuuse väljaviimisel.

Jüri

E. Leek

1982

RKM II 360, 147/8 < Jüri khk – E. Leek (1982)

JÕULUPUU

360

7437
/ / / /
Citation
“Ei mäleta, et meie jõuluõhtu kunagi oleks olnud …,” Eesti rahvakalender, accessed April 23, 2024, http://www.folklore.ee/erk/items/show/51437.