31.05.2018

Akadeemilise Rahvaluule Seltsi aastakoosolek
Eesti folkloristika aastapreemia kätteandmine

Neljapäeval, 31. mail 2018 kell 16.15
Eesti Kirjandusmuuseumi saalis (Vanemuise 42)

Alates 2011. aastast on Akadeemiline Rahvaluule Selts koostöös Eesti Kultuurkapitali Rahvakultuuri sihtkapitaliga andnud välja Eesti folkloristika aastapreemiat. Preemia eesmärk on tõsta esile preemia saamisele eelnenud aasta jooksul silma paistnud folkloristi tegevust. Varasematel aastatel on preemia pälvinud folkloristid Tiiu Jaago, Madis Arukask, Janika Oras, Eda Kalmre, Mare Kõiva, Andreas Kalkun ja Reet Hiiemäe.

Sel aastal esitati preemiale kolm kandidaati: Anu Korb, Merili Metsvahi ja Piret Voolaid. Kõigi kandidaatide teadustegevus oli nii eelmisel kui ka varasematel aastatel laiahaardeline – avaldati teadusartikleid, allikapublikatsioone, koostati populaarteaduslikke väljaandeid, ettekannetega esineti nii rahvusvahelistel teaduskonverentsidel kui Eesti-sisestel folkloristikat populariseerivatel koolitustel ja seminaridel.

Tänavune preemiasaaja kuulutatakse välja 31. mail kell 16.15 algaval Akadeemilise Rahvaluule Seltsi aastakoosolekul Eesti Kirjandusmuuseumi saalis. Preemia väljakuulutamisele eelneb eelmise aasta laureaadi Reet Hiiemäe ettekanne „Folkloristika võimalused ja piirid“. Järgneb Akadeemilise Rahvaluule Seltsi üldkoosolek.

Kõik on oodatud kuulama!
Info: Kärri Toomeos-Orglaan
karri.toomeos-orglaan@folklore.ee