Hea lugeja!

Selle muinasjutuantoloogia koostasid umbes nelikümmend aastat tagasi Richard Viidalepp, Vaina Mälk ja Ingrid Sarv. Eesti muinasjutuvara tutvustamiseks valiti käsikirjadest parimaid murdejutte, lisati kommentaare ja selgitusi. Muinasjutud on esitatud nii, nagu neid omal ajal räägiti või kirja pandi, lugude järjestuses on lähtutud rahvusvahelisest liigitusest. Nii leiate siit loomamuinasjutud, imemuinasjutud, legendilised muinasjutud, novellilised muinasjutud, muinasjutud rumalast kuradist (vanapaganast) ja klassikalised naljandid. Richard Viidalepa järelsõna on jäetud muutmata. Kui lood Sind huvitavad, siis vaata ka Pille Kippari koostatud loomamuinasjuttude valimikku (http://www.folklore.ee/pubte/loomad) ning otsi uurimusi ja lisaandmeid Haldjast (http://www.folklore.ee) ja ajakirjast Mäetagused (http://www.folklore.ee/tagused). Virtuaalraamatu vormistas Joonas Õunapuu Eesti Kultuurkapitali toetusel. Kommentaaride ja ettepanekutega pöördu Mare Kõiva poole.