Annid martidele

Vanasti on olnd, et mardidele, kadridele antud pool seapead … Aga helde perenaine andis alati mardisantidele häid andeid … Perenaine pidi alati pool seapead martidele hoidma … Anti nendele liha ja käkki, mõni andis poole lammapead ka Igast talust anti viina ja saia … Anti keedetu või toores kukk … Jäime kolmekesi, mardiõhtu käisime sandin … Siis küssi süüa üks nende märtide ulgas … Mardile anti liha ja herneid … Märdi- ja kadrisantele anti karaskit … Lambaverest valmistati käkkid … Mardi-kotimees palunud ka perenaiselt midagi söödavat … Martidele anti veel ka paltisid … Ükskord tehtud mardipäeval makki ... Mart tahab makki … Sie oli ju kõige tähtsam, see vorst … Tuppa said, siis hakkasid peale ajama uba ja hernest … Anti kas ube või herneid ja suitsetatud lambakints Mardisantidele anti herneid … Lasti sisse ja anti neile süüa ja seda armuandi … Martidele-kadridele anti pannil võis või rasvas praetud … Märtidele anti raha, õunu … Kaugel sai ära käitud ... Mardipäevaks tehti ordajahudest pirukat … Mardikuoki tehti. Pandi taldrek lauale … Ükskord anti korvitäie kaalisid. Too võtt sandil tervise ära Mõnele anti raha, sepikut, õunu, kaalikaid, porgandeid … Ma kallasi öunad koti körvalt maha … Anti õunu, pähklid ja raha … Enne ülemalnimetud päiva on üks trobikond noori mehi … Vanasti rääkisid, et käind obusega … Märdisandi korsseva jahu, minnast tette samogonkat Kommi anti, ükskõik mida, viina, veini, õunu Mõnel talul olli see mood … Teisal anti ainult õlut rüübata. Mardis tehti ikka õlut Martidele andis raha harilikult peremees kulbiga … Siis kui marti sisse lasti … Isa ja ema korjasiva raha ja mis anti … Anti raha, herneid, ube, rukist, otri … Kui naised kodus linad ja takud ära kedrasid … Mardiks ja kadriks käisid teenijad ... Külast anti villa ja liha ja … Mardipäeval, iseäranis õhtul … Anti kaljalinnasid, võid, liha …