47. Raha rehealuse nurga all.

A. Kivi Hõbedalt.

Kord näinud üks mees Kundas unes, et tema rehealuse nurga all hulk raha olla. Kästud teda seda välja kaevama minna.

Mees mõtelnud, et unenäod petavad ega ole läinud kaevama; heitnud jälle magama. Teist korda näidatud mehele sedasama unes. Mees pole siisgi läinud.

Alles siis, kui talle kolmat korda sedasama unes näidatud, võtnud ta naabri ja läinud rehealuse nurga alt kaevama. Nad pole säält midagi leidnud. Naabri süda saanud täis. Ta ütelnud:

"Mis sa petad sedaviisi? Siin pole ju raha ega midagi!" Naaber läinud ära.

Mees katsunud oma õnne üksi. Kaapanud korra käega mulda rehealuse nurga alt, kohe tulnud hulk kuld- ja hõberahasid nähtavale. Mees mõistnud nüüd asjast suu kinni pidada, sellepärast jäänud see raha talle. Oleks ta aga seda välja rääkinud, siis oleks raha vististi iseenesest ära kadunud.