4. Seitsme venna veri.

J. U. Veltmann Pootsist.

Vanal ajal elanud mees ja naene. Need olnud väga rikkad. Naene olnud rahakoti hoidja.

Hääkene küll! Naene jäänud haigeks. Arvanud, et surm kätte jõuab. Võtnud ilma mehe teadmata raha kaasa, läinud põllule, kaevanud augu, pannud raha auku ja ütelnud ise: "Selle raha panen siia nii kauaks varjule, kuni siin seitsme venna veri ära on valatud!"

Aga mees oli metsast piima-püti vitsa toomas. Läinud tasa naese ligidale ja kuulnud põõsa varjult kõik, mis naene rääkinud.

Naene läinud koju tagasi. Mees pole naese ees sest midagi välja teinud, et kõik naise juttu oli kuulnud.

Naene surnud kolme päeva pärast ära. Surnu maetud maha. Siis läinud mees sinna kohta raha välja kaevama. Aga vale! Pole raha säält enam leidnud.

Mehel tulnud naese sõnad meelde. Läinud koju, toonud kana juurest seitse noort kukke, tapnud need sääl ära. Kohe tulnud raha august välja.

Seda viisi saanud mees oma varanduse jälle kätte.