14. Tartu keel.

Mu paadimamma käis patisaksaks Arensburgis ennast kureerimas. Tartu tagasi tulles tõmmas ta uude korteri. Pestellisin tordi, läksin fräulein Kreetheniga kratuleerima. Paadimammale vallis väga meie kratuleerimine; ta kostitas meid, andis teed smandiga, veepakiga ja keesiga ja kutsus meid teine kord pitsballile, peale selle veel Annheni ja Liisheni ja palju tudenta kavaleerideks. Paadimamma ise mängis valtseri ja polkat; me tantsisime; pärast lõime ka kadrilli. Ah, me amüseerisime herrlich, tudendid olid kommilfoo, viisid meid pärast vuurmannidega koju. Papa oli kapriis, et me kavaleeridega sõitsime, aga ega papa aru saa, kui amüsant see on. Homme on Vanemuises suur Vorstellung; kui kinos Liebeserklärungi draamat ei ole, lähen Vanemuisesse.