13. Narva Eesti keel.

Karadavõi kulläitas rõinkal, käed sineli karmannis; nägi torgovkasi ja maloshnitsaid tulevat, hakkas neid karauulitama ja pidama smotru nende tovariga, revideeris nende võid, tvorokki, smetaanad ja sõiru. Torgovkate merkad ja krushkad ei vatitanud õigetele merkadele. Ei muud kui karadavõi jättis strashniku karauuli torkovkate juurde, ise toroopitas parahodi pristanile, lapotaitas passashiiridelt isvossiku, kataitas tagasi, tassis maradöörid okolotkasse, et seal protokolli sostaavitada. Okolootoshnik seitshas: "Karadovõi, pashaalui, vii protokoll sudi, küll sud suditab neid seitsmeks sudkiks kartseri, postle toskatel krutskid pominaitama ja tolku võtma, et need karmantsikud teine kord enam pursuisid ja proletaarlasi ei naduita!"