Sidney
Sidney

Suurlinnad

Lõuna-Austraalia suurlinnad on Melbourne ja Sidney. Mõlemad linnad on kokkusulanud ümbritsevate äärelinnadega, keskuses kõrgub pilvelõhkujatest City.

Pitsmaja
Tramm
Melbourne, pitsmaja Melbourne, tramm
Melbourne on lõunaosariik Victoria pealinn. Sellest on eelkõige meelde jäänud viktoriaanliku pitsiga maju, väikeseks jäänud kunagised suured kirikud pilvelõhkujate vahel ja vanaegne tramm, kus peatumiseks tuleb nööriga kellukest helistada.

Darling Harbour
City
Sidney, Darling Harbour Sidney, kesklinn

Sidney (tegelikult on linna nimi Sydney) on Uuslõunaueilsi (New South Wales) nimelise osariigi pealinn. Sidney tundub Melbourne'st mõneti moodsam, trammid kaotati aastaid tagasi, nüüd üritatakse neid uuesti uuel kujul taastada. Aga selle eest tiirutab kesklinnas monorelss, mis on kindlasti päris originaalne transpordivahend. Ka pilvelõhkujaid tundub siin rohkem olevat, elu on kiirem ja 'hiinalinn' on suurem.

Kahe suurlinna vahel asub Austraalia tegelik pealinn Canberra. Väidetakse, et Canberra loodigi kahe suurlinna vahelise vaidluse kompromissina. Paremal oleval pildil ei ole mälestusmärk tundmatule sõdurile või vabadussammas, vaid on hoopis parlamendihoone katus. Suurtest erinevalt on siin hubased majakesed, suhteliselt vaikne ja rahulik.
Canberra palramendihoone katus
Canberra