Beechworth
Sovereign Hill
Beechworth Sovereign Hill

Väikelinnad ja kangelased

Lõuna-Austraalia väikelinnades on valdav mõnus koloniaalstiil. Väikesed, üksteisega haakuvad majakesed on kaunistatud sageli rohkete viktoriaanlike nikerdistega. Huvitavaks elamuseks on jalutamine Ballarati lähedal kullakaevurite vabaõhumuuseumina ehitatud/kohaleveetud/taastatud Sovereign Hilli tänavatel, ärides ja töökodades. Seal on täielikult taastatud 19. sajandi lõpu õhustik, võib jälgida tolleaegseid tööprotsesse, osta kommi või lasta ennast pildistada kastkaamera ja magneesiumvalgusega.
Austraalias on ka mõned kangelased, kelle mälestuse arvel üritatakse tulu lõigata. Tähtsaim on sealsamas Ballaratis toimunud nn. Eureka ülestõus, kus kullakaevajad pidasid väikese lahingu koloniaaljõududega. Samatähtis on röövel Ned Kelly, meie Rummu Jüri analoog. Temaga seotud paigad on Glenrowani (Beechworthi maakond) ümbruses. Ja lõpuks on ka üks uus tegija, meriinolammas, kelle peen vill on üks maameeste sissetulekuallikaid.
Sovereign Hill
Sovereign Hill