O[lesk], S[irje] III kevadsessioon Kirjandusmuuseumis [: Konverents: 28.04.1981, Tartu]. Keel ja Kirjandus 1981:7, 448.

Финно-угорский музыкальный фольклор и взаимосвязи с соседними культурами = Soome-ugrilaste rahvamuusika ja naaberkultuurid / И. Рюйтел (koost / toim) et al. Таллин: Ээсти раамат, 1980. 336 lk, ill, kaart, noot. [Resümeed. Summaries]. Vikár, László [Idem]. Nyelvtudományi Közlemények 84.1982:1, 298-299.©Vikár, László Le folklore musical finno-ougrien et sa relation avec les peuples avoisinants. Studia Musicologica Academiae Scientiarum Hungaricae 24.1982:1/2, 247-248.

Финно-угорский музыкальный фольклор: проблемы синкретизма. Тезисы докладов / И. Рюйтел (toim) et al; АН ЭССР, Институт языка и литературы; Союз композиторов ЭССР. Таллин 1982. 72 lk.

Oinas, F[elix] J[ohannes] [Explanationes et Tractationes Fenno-Ugricae in Honorem Hans Fromm / Erhard F. Schiefer (toim). Münchener Universitäts-Schriften, Philosophische Fakultät, Finnisch-Ugrische Bibliothek 3. München 1979]. Ural-Altaische Jahrbücher 52. Wiesbaden; Bloomington 1980, 168-169.

Oinas, F[elix] J[ohannes] Folklore in the program of the Fifth International Finno-Ugric Congress, Turku, 1980 [: Kongress: 20.-27.08.1980, Turku]. Ural-Altaische Jahrbücher 53. Wiesbaden 1981, 132-134.

Oinas, F[elix] J[ohannes] The mutual influence between Slavic and Balto-Finnic folk songs. Zweiter Internationaler Finnougristenkongress, Helsinki 23.-28.8.1965. Referate der Vorträge und Mitteilungen = Deuxième congrès International des Finno-Ougristes. Résumés des Exposés et des communi-cations = Esitelmien ja tiedonantojen tiivistelmät. Helsinki 1965, 89.

Oinas, Felix [Johannes] "Kalevipoeg" ja selle kodumaine ning rahvusvaheline tagapõhi. Mana 40.[1973], 4-13.

Oinas, Felix [Johannes] "Kalevipoja" missioonist. Bülletään: Eesti Õpetajate Keskliidu häälekandja 27. Stokholm 1979, 3-6.*

Oinas, Felix [Johannes] "To bite the dust". Proverbium: Yearbook of International Proverb Scholarship 1. Ohio 1984, 193-194.

Oinas, Felix [Johannes] "Tõe ja õiguse" Redu [: Tammsaare, Anton Han-sen Tõde ja õigus]. Tulimuld 41.1990:1, 33-36.

Oinas, Felix [Johannes] "Ära sõida sõja ette". Tulimuld 16.1965:3, 146-151. [(1) Oinas, Felix [Johannes] Nõuandeist "Kalevipojas". Tulimuld 18.1967:2].

Oinas, Felix [Johannes] ‘Poltergeist’ in Balto-Finnic. Studies in Finno-Ugric Linguistics in Honor of Alo Raun. Indiana University, Uralic and Altaic Series 131. Bloomington 1977, 241-244.*

Oinas, Felix [Johannes] Aga ükskord algab aega... [: Peergude põleta-misest]. Tulimuld 36.1985:4, 202-204.

Oinas, Felix [Johannes] Akakij AkakieviΦ’s ghost. Felix J[ohannes] Oinas Essays on Russian Folklore and Mythology. Columbus, Ohio: Slavica Publishers, 1985, 61-70. [Äratrükk: Slavic and East European Journal 20.1976].

Oinas, Felix [Johannes] Akakij AkakieviΦ’s ghost. Slavic and East European Journal 20.1976, 27-33.*

Oinas, Felix [Johannes] Eesti rahvaluulest. Eesti Keele ja Kirjanduse Instituudi Aastaraamat 1. Toimetised 14. Stokholm 1973, 21-31. [Summary: On Estonian folklore][Äratrükk: Skautlikel õppeväljakuil 12/13.1970].

Oinas, Felix [Johannes] Emaarm. Vanasõnu emast. Eesti Kirik 37.1987, 75-78, ill.*

Oinas, Felix [Johannes] Hõbevalgel muinasteel [: Meri, Lennart Hõbevalge. Tallinn 1976]. Mana 44.1977, 85-87.

Oinas, Felix [Johannes] Jänese õhkamine. Tulimuld 32.1981:4, 218-219.

Oinas, Felix [Johannes] Kaksi itämerensuomalaista paholaisen nimitystä [: (1) Lempo; (2) Piru]. Erän toimi. Juhlakirja R. E. Nirvin 60-vuotis-päiväksi 16.12.1965. Helsinki: Kotikielen Seura, 1965, 204-209.

Oinas, Felix [Johannes] Kaksi itämerensuomalaista paholaisen nimitystä [: (1) Lempo; (2) Piru]. Virittäjä 70.1966:1, 108-113.

Oinas, Felix [Johannes] Kalevipoeg kannab Jeesust. Tulimuld 37.1986:1, 33-35, ill.

Oinas, Felix [Johannes] Kalevipoeg, Rummu Jüri ja Stenka Razin. Mana 31.1966:4, 4-9, ill.

Oinas, Felix [Johannes] Kalevipoja mõõgasurm. Tulimuld 31.1980:3, 137-140.

Oinas, Felix [Johannes] Kanteleen myyttinen alkuperä. Synteesi 7.1988:1/2, 47-51.

Oinas, Felix [Johannes] Karukultusest. Metsaülikool 1967-1982. Toronto, Ontario: Kotkajärve Metsaülikool, 1984, 79-82, ill.

Oinas, Felix [Johannes] Koiter unda. Tulimuld 26.1975:3, 157-158.

Oinas, Felix [Johannes] Lennart Mere filmid: "Veelinnu rahvas" (1970, 42 min.) ja "Linnutee tuuled" (1978, 55 min.). Mana 49.1981, 83-84.

Oinas, Felix [Johannes] Lina kannatustest: kas igand inimohvreist? Mana 55.1986, 63-66.

Oinas, Felix [Johannes] Naabrid ja naaberrahvad kõnekäändude kõverpeeglis. Tulimuld 13.1962:1, 61-70.

Oinas, Felix [Johannes] Noor lesknaine. Tulimuld 38.1987:1, 37-39.

Oinas, Felix [Johannes] Nõmmehiire rahvas. Aja Kiri 1980:2, 24-25.

Oinas, Felix [Johannes] Nõuandeist "Kalevipojas" [: F. Oinas "Ära sõida sõja ette". Tulimuld 16.1965:3]. Tulimuld 18.1967:2, 96-97.

Oinas, Felix [Johannes] Oskar Loorits teadusmehena. Rahvuslik Kontakt 25.1981:1(89), 21-25, ill.

Oinas, Felix [Johannes] Oskar Lutsu "Siniallik" ja "Viimne pidu". Tulimuld 39.1988:3, 144-148.

Oinas, Felix [Johannes] Paul Ariste, meie suur keeleteadlane. Aja Kiri 56.1989, 3-6.

Oinas, Felix [Johannes] Shamanistlik hing Eestis [: Irdhing]. Tulimuld 43.1992:3, 121-125.

Oinas, Felix [Johannes] Sink sale proo mõistatus [: Tammsaare, Anton Hansen Tõde ja õigus I]. Tulimuld 34.1983:2, 83-84.

Oinas, Felix [Johannes] Soome-ugri ja siberi šamanismist. Metsaülikool 1967-1982. Toronto, Ontario: Kotkajärve Metsaülikool, 1984, 68-72, ill.

Oinas, Felix [Johannes] Spirits, devils and fugitive soldiers. Felix J[ohannes] Oinas Studies in Finnic-Slavic Folklore Relations. Selected papers. Folklore Fellows Communications 205. Helsinki: Suomalainen Tiedeakatemia, 1969, 202-211. [Allikas: (1) Journal of American Folklore 76.1963; (2) Haltijat, paholaiset ja karanneet sotilaat. Kalevalaseuran vuosikirja 43.1963].

Oinas, Felix [Johannes] Tarinat kansan itsensähautaamisesta. Karjala. Idan ja lännen silta. Kalevalaseuran vuosikirja 53. Porvoo; Helsinki 1973, 137-145.

Oinas, Felix [Johannes] The Baltic background of Balto-Finnic folklore. Baltic Literature and Linguistics. Publications of the Association for the Advancement of Baltic Studies 4. Columbus, Ohio: Association for the Advancement of Baltic Studies; The Ohio State University, 1973, 109-118. Wildhaber, Robert [Idem]. Schweizerisches Archiv für Volkskunde 72. Basel 1976, 89.*

Oinas, Felix [Johannes] The foreigner as devil, thistle, and gadfly. Archer Taylor octogenario in honorem I. VIII. MCMLXX. Proverbium 15. Helsinki 1970, 89(505)-91(507).

Oinas, Felix [Johannes] The foreigner as devil, thistle, and gadfly. Archer Taylor octogenario in honorem I. VIII. MCMLXX. Proverbium 1 (1965)-15 (1970). Sprichwörterforschung 9:1. Bern; Frankfurt am Main; New York; Paris: Peter Lang AG, 1987, 89(505)-91(507).

Oinas, Felix [Johannes] Tšuudide endamatmisest. Tulimuld 21.1970:2, 86-91.

Oinas, Felix [Johannes] Venäläisperäisiä aineksia itäisissä lähisukukielissä 1. Ims. boba (ja kukka) ‘kukka, lelu jne.’ Virittäjä 55.1951:2, 123-126. [Summary: Russian elements in the eastern Balto-Finnic languages, 233-234].

Oinas, Felix [Johannes] Vesitiellä viipyneen neidon runo itämeren-suomalaisilla ja slaaveilla. Virittäjä 67.1963:1, 17-31. [Summary: The Water-Fetching Song among the Balto-Finns and the Slavs]. [(1) Oinas, Felix J[ohannes] Lisähuomautus kirjoitelmaan "Vesi-tiellä viipyneen neidon runo itämerensuomalaisilla ja slaaveilla". Virittäjä 67.1963:3].

Oinas, Felix [Johannes] Viljakusest ja maagiast. Looming 1992:5, 679-686.

Oinas, Felix [Johannes] Virolainen "Tähden morsian". Virittäjä 78. 1974:2, 161-166.  [Summary: The Estonian "Star Bride"].

Oinas, Felix [Johannes] Väinämöise õlghobune. Mana 47.1979, 1-2.

Oinas, Felix J[ohannes] "In the king’s castle the entrance is wide but the exit narrow". Festschrift für Robert Wildhaber zum 70. Geburtstag am 3. August 1972. Schweizerisches Archiv für Volkskunde 68/69.1972/1973:1/6. Basel 1973, 487-491.

Oinas, Felix J[ohannes] "Kalevipoja" looja surmapäevaks [: Friedrich Reinhold Kreutzwald]. Felix J[ohannes] Oinas Vargamäe tõde ja õigus. Esseid = Truth and Justice of Vargamäe and Other Essays. [Stockholm:] Välis-Eesti & EMP, 1984, 138-142. [Summary: The centennial of Kreutzwald’s death, 256].

Oinas, Felix J[ohannes] "Lapsenetsintävirren" alkuperästä. Kalevala-seuran vuosikirja 48. Porvoo; Helsinki 1968, 28-34.

Oinas, Felix J[ohannes] [Alexander, Alex E. Russian Folklore: An Antho-logy in English Translation. Belmont, Mass. 1975]. The Russian Review 35.1976, 220-221.*

Oinas, Felix J[ohannes] [Anikin, V. P. Byliny: Metody vyjasnenija istoriΦeskoj xronologii variantov. Moskva 1984]. Ural-Altaische Jahr-bücher 59. Berlin; Bloomington; London; Paris; Toronto 1987, 151.

Oinas, Felix J[ohannes] [Bogatyrev, P. G. (toim) Russkoe narodnoe poè-tiΦeskoe tvorΦestvo. 2. edition. Moskva 1956]. Journal of American Folklore 70.1957, 191-193.*

Oinas, Felix J[ohannes] [BoškoviΔ-Stulli, Maja Narodna predaja o vlada-revoj tajni. Zagreb 1967]. Slavic and East European Journal 13.1969, 401-402.*

Oinas, Felix J[ohannes] [Burkhart, Dagmar Untersuchungen zur Strati-graphie und Chronologie der südslavischen Volksepik. Slavistische Beiträge 33. München 1968]. Slavic and East European Journal 13.1969, 250-251.*

Oinas, Felix J[ohannes] [Bynum, David E. (koost / toim); Parry, Milman (koost); Lord, Albert B. (koost) Serbo-Croatian Heroic Songs 14. BihaΔka Krajina: Epics from BihaΔ, Cazin, and Kulen Vakuf. Cambridge, Mass. 1979]. Western Folklore 40.1981, 272-274.*

Oinas, Felix J[ohannes] [Chadwick, Nora K.; Zhirmunsky, Victor  Oral Epics of Central Asia. Cambridge 1969]. Slavic Review 29.1970, 149-150.*

Oinas, Felix J[ohannes] [Diószegi, Vilmos; Hoppál, Mihály Shamanism in Siberia. Bibliotheca Uralica 1. Budapest 1978]. Ural-Altaische Jahr-bücher 54. Berlin; Bloomington; London; Paris; Toronto 1982, 163-164.

Oinas, Felix J[ohannes] [Dömötör, Tekla Hungarian Folk Beliefs. Bloomington 1982]. Folklore Forum 16.1983:1, 81-84.*

Oinas, Felix J[ohannes] [Dömötör, Tekla János Honti Leben und Werk. Folklore Fellows Communications 221. Helsinki 1978]. Journal of American Folklore 93.1980, 373-374.*

Oinas, Felix J[ohannes] [Eesti NSV Teaduste Akadeemia 1980-1985 / A. Köörna (toim) et al. Tallinn 1986]. Journal of Baltic Studies 18.1987:1, 97-98.

Oinas, Felix J[ohannes] [European Folk Ballad / Erich Seemann (toim); Dag Strömbäck (toim); Bengt R. Jonsson (toim). European Folklore Series 2. Copenhagen 1967]. Journal of American Folklore 82.1969, 284-285.*

Oinas, Felix J[ohannes] [Genre, Structure and Reproduction in Oral Literature / Lauri Honko (toim); Vilmos Voigt (toim). Bibliotheca Uralica 5. Budapest 1980]. Journal of Baltic Studies 12.1981, 195-196.

Oinas, Felix J[ohannes] [Haavio, Martti Essais folkloriques. Studia Fennica 8. Helsinki 1959]. Midwest Folklore 10.1960, 169-171.*

Oinas, Felix J[ohannes] [Haavio, Martti Kuolematonten lehdot. Porvoo; Helsinki 1961]. Journal of American Folklore 76.1963, 258-259.*

Oinas, Felix J[ohannes] [Hartmann, Karl Volksepik am Weissen Meer: A. M. Krjukova Eine Sängermonographie. München 1974]. Slavic and East European Journal 18.1974, 325-327.*

Oinas, Felix J[ohannes] [Jones, Roy G. Language and Prosody of the Russian Folk Epic. Slavistic Printings and Reprintings 275. The Hague; Paris 1972]. Slavic Review 33.1974, 398.*

Oinas, Felix J[ohannes] [Jumin keko. Tutkielmia kansanrunoustieteen alalta / Jouko Hautala (toim). SKS. Tietolipas 17. Helsinki 1960]. Studia Fennica 10. Helsinki 1963, 12-13.

Oinas, Felix J[ohannes] [Kaivola-Bregenhøj, Annikki The Nominativus Absolutus Formula One Syntactic-Semantic Structural Scheme of the Finnish Riddle Genre. Folklore Fellows Communications 222. Helsinki 1978]. Journal of American Folklore 93.1980, 495-496.

Oinas, Felix J[ohannes] [Kuusi, Matti (toim); Bosley, Keith (toim / tõlk); Branch, Michael (toim / tõlk) Finnish Folk Poetry: Epic. An Anthology in Finnish and English. Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran Toimituksia 329. Helsinki 1977]. Slavic and East European Journal 22.1978:3, 396-397.

Oinas, Felix J[ohannes] [Leader, Ninon A. M. Hungarian Classical Ballads and Their Folklore. Cambridge 1967]. East European Quarterly 2.1968, 333-335.*

Oinas, Felix J[ohannes] [Lönnrot, Elias Kalevala: Das finnische Epos. [1.] Text. Aus dem finnischen Urtext übertragen von Lore Fromm und Hans Fromm. Nachwort von Hans Fromm. [2.] Kommentar von Hans Fromm. München 1967]. Ural-Altaische Jahrbücher 43. Wiesbaden 1971, 195-197.

Oinas, Felix J[ohannes] [Lönnrot, Elias The Old Kalevala and Certain Antecedents. Prose Translations with Foreword and Appendices by Francis Peabody Magoun, Jr. Cambridge, Mass. 1969]. Slavic and East European Journal 15.1971, 128-129.*

Oinas, Felix J[ohannes] [Mahler, Elsa Die russischen dörflichen Hoch-zeitsbräuche. Veröffentlichungen der Abt. für Slavische Sprachen und Litera-turen des Osteuropa-Instituts an der Freien Universität Berlin 20. Berlin 1960]. Slavic and East European Journal 5.1961, 386-387.*

Oinas, Felix J[ohannes] [Megas, Georgios A. Die Ballade von der Arta-Brücke: Eine vergleichende Untersuchung. Thessaloniki 1976]. Slavic Review 37.1978, 360.*

Oinas, Felix J[ohannes] [Mieder, Wolfgang International Proverb Scholar-ship: Annotated Bibliography. Garland Folklore Bibliographies 3. New York 1982]. Slavic and East European Journal 27.1983, 504-505.*

Oinas, Felix J[ohannes] [Mieder, Wolfgang Tradition and Innovation in Folk Literature. Hanover, N. H. 1987]. Journal of Folklore Research 24.1987, 191-192.*

Oinas, Felix J[ohannes] [Nedo, Paul Sorbische Volksmärchen: Syste-matische Quellenausgabe mit Einführung und Anmerkungen. Schriftenreihe des Instituts für sorbische Folksforschung. Bautzen 1956]. Western Folklore 20.1961, 283-284.*

Oinas, Felix J[ohannes] [Neuland, Lena Jumis: Die Fruchtbarkeitsgottheit der alten Letten. Stockholm Studies in Comparative Religion 15. Stockholm 1977]. Slavic and East European Journal 22.1978:4, 557-559.

Oinas, Felix J[ohannes] [Oral Literature and the Formula / Benjamin A. Stolz (toim); Richard S. Shannon III (toim). Ann Arbor 1976]. Slavic Review 36.1977, 543.*

Oinas, Felix J[ohannes] [Oral Tradition in Literature: Interpretation in Context / John Miles Foley (toim). Columbia 1986]. Canadian-American Slavic Studies 22.1988:1/4, 498-500.

Oinas, Felix J[ohannes] [Paproth, Hans-Joachim Studien über das Bären-zeremoniell I. Bärenjagdriten und Bärenfeste bei den tungusischen Völkern. Skrifter utgivna av Religionshistoriska Institutionen i Uppsala 15. Uppsala 1976]. Ural-Altaische Jahrbücher 52. Wiesbaden; Bloomington 1980, 177-178.

Oinas, Felix J[ohannes] [Poezija krest’janskix prazdnikov / I. I. Zemcovski (koost); V. G. Bazanov (toim). Biblioteka poèta, bol’šaja serija. Leningrad 1970]. Slavic and East European Journal 16.1972, 226-227.*

Oinas, Felix J[ohannes] [Pollok, Karl-Heinz Studien zur Poetik und Komposition des balkan-slawischen lyrischen Volksliedes I. Das Liebeslied. Opera Slavica 5. Göttingen 1964]. Slavic and East European Journal 10.1966, 330-331.*

Oinas, Felix J[ohannes] [Propp, Vladimir Theory and History of Folklore. Minneapolis 1984]. Folklore Forum 18.1985:1, 85-88.*

Oinas, Felix J[ohannes] [Propp, Vladimir Theory and History of Folklore. Minneapolis 1984]. International Journal of Slavic Linguistics and Poetics 1985, 189-192.* [Äratrükk: Folklore Forum 18.1985:1].

Oinas, Felix J[ohannes] [Rudnyc’kyi, J. B. (koost / toim) Readings in Canadian Slavic Folklore 1. Texts in Ukrainian. Winnipeg 1958]. Books Abroad 33.1959, 242.*

Oinas, Felix J[ohannes] [Schmidt, Wolf-Heinrich Gattungstheoretisch Untersuchungen zur altrussischen Kriegserzählung (Zur Soziologie mittelalter-licher Gattungen). Veröffentlichungen der Abteilung für Slavische Sprachen und Literaturen des Osteuropa-Instituts [Slavisches Seminar] an der Freien Universität Berlin 44. Berlin 1975]. Slavic and East European Journal 20.1976, 329-331.*

Oinas, Felix J[ohannes] [Shamanism in Eurasia / Mihály Hoppál (toim). Göttingen 1984]. Ural-Altaische Jahrbücher 59. Berlin; Bloomington; London; Paris; Toronto 1987, 150.

Oinas, Felix J[ohannes] [Szabó, László Kolalappische Volksdichtung: Texte aus den Dialekten in Kildin und Ter. Abhandlungen der Akademie der Wissenschaften in Göttingen, Philologisch-historische Klasse, Dritte Folge 68. Göttingen 1967]. Slavic and East European Journal 12.1968, 382-383.*

Oinas, Felix J[ohannes] [Steinitz, Wolfgang Ostjakologische Arbeiten 4. The Hague 1980]. Folklore Forum 13.1980:2/3, 259-260.*

Oinas, Felix J[ohannes] [Steinitz, Wolfgang Ostjakologische Arbeiten 4. The Hague 1980]. Schweizerisches Archiv für Volkskunde 77.1981, 215.* [Äratrükk: Folklore Forum 13.1980:2/3].

Oinas, Felix J[ohannes] [Tabakh’ian, P. V. Stilistika russkogo i nemets-kogo fol’klora. Kiev 1980]. Slavic Review 41.1982, 570-571.*

Oinas, Felix J[ohannes] [Talve, Ilmar Vatjalaista kansankulttuuria. Suomalais-ugrilaisen Seuran Toimituksia 179. Helsinki 1981]. Journal of Baltic Studies 13.1982:1, 83-84.

Oinas, Felix J[ohannes] [The Wandering Jew: Essays in the Interpretation of a Christian Legend / Galit Hasan-Rokem (toim); Alan Dundes (toim). Bloomington 1986]. Journal of Folklore Research 24.1987, 97-98.

Oinas, Felix J[ohannes] [Turunen, Aimo Kalevalan sanat ja niiden taustat. Lappeenranta 1979]. Journal of Baltic Studies 11.1980:3, 270.

Oinas, Felix J[ohannes] [Vahros, Igor Zur Geschichte und Folklore der großrussischen Sauna. Folklore Fellows Communications 197. Helsinki 1966]. Slavic and East European Journal 11.1967, 481-484.*

Oinas, Felix J[ohannes] [Weiher, Eckhard Der negative Vergleich in der russischen Volkspoesie. Forum Slavicum 35. München 1972]. Slavic and East European Journal 17.1973, 88-89.*

Oinas, Felix J[ohannes] [Wosien, Maria-Gabriele The Russian Folk-Tale: Some Structural and Thematic Aspects. Slavistische Beiträge 41. München 1969]. Slavic Review 30.1971, 212-213.*

Oinas, Felix J[ohannes] [VukoviΔ, Milan T. (toim) Narodni obiΦaji, vero-vanja i poslovice kod Srba. Beograd 1972]. Slavic Review 37.1978, 159-160.*

Oinas, Felix J[ohannes] 5. Soome-ugri kongress [: Kongress: 20.-27.08.1980, Turku]. Aja Kiri 1980:3, 6-7.

Oinas, Felix J[ohannes] A Balto-Finnic and Baltic fertility spirit. Journal of Baltic Studies 11.1980:3, 199-214.

Oinas, Felix J[ohannes] A visit with Archer Taylor [: Ekspeditsioon: 1972, Napa, California]. In Memoriam Archer Taylor, 1890-1973. Folklore Forum 6.1973:4, VI-VIII.*

Oinas, Felix J[ohannes] An Alpine Idyll in Russia. Felix J[ohannes] Oinas Essays on Russian Folklore and Mythology. Columbus, Ohio: Slavica Publishers, 1985, 71-76. [Äratrükk: The transformation of folklore into literature. American Contributions to the Eighth International Congress of Slavists. 2: Literature. Columbus, Ohio 1978].

Oinas, Felix J[ohannes] An Ingrian-Finnish ballad and its Slavic background [: The Maiden of Kaloiniemi]. Commentationes Fenno-ugricae in honorem Paavo Ravila. Suomalais-ugrilaisen Seuran Toimituksia 125. Helsinki: Suomalais-ugrilainen Seura, 1962, 377-397.

Oinas, Felix J[ohannes] Antero Vipunen. Felix J[ohannes] Oinas Studies in Finnic Folklore. Homage to the Kalevala. Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran Toimituksia 387. Indiana University, Uralic and Altaic Series 147. Mänttä: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura, 1985, 131-145.

Oinas, Felix J[ohannes] Bylina. Handbook of Russian Literature. New Haven: Yale University Press, 1985, 66-70.*

Oinas, Felix J[ohannes] Double vegetables and magic. Folklore on Two Continents. Essays in Honor of Linda Dégh. Bloomington, Indiana: Trickster Press, 1980, 86-92.

Oinas, Felix J[ohannes] East European vampires and Dracula. Journal of Popular Culture 16.1982:1, 108-116.*

Oinas, Felix J[ohannes] East European vampires. Felix J[ohannes] Oinas Essays on Russian Folklore and Mythology. Columbus, Ohio: Slavica Publishers, 1985, 111-120. [Äratrükk: East European vampires and Dracula. Journal of Popu-lar Culture 16.1982:1].

Oinas, Felix J[ohannes] Eesti rahvaluulest. Felix J[ohannes] Oinas Kalevipoeg kütkeis ja muid esseid rahvaluulest, mütoloogiast ja kirjandusest = Kalevipoeg in Fetters and Other Essays on Folklore, Mythology and Literature. Studia Estonica, Fennica, Baltica 1. Toronto, Canada: Oma Press, 1979, 55-64. [Summary: On Estonian folklore, 228].

Oinas, Felix J[ohannes] Ei tede poisid... Eestlastest ja nende naabreist. Aja Kiri 4.1979:5, 11-13.

Oinas, Felix J[ohannes] Elements of eastern origin in the Kalevala. A preliminary report. The Heroic Process: Form, Function and Fantasy in Folk Epic. The Proceedings of the International Folk Epic Conference, University College Dublin, 2-6 September 1985. Dublin: The Glendale Press, 1987, 325-345.

Oinas, Felix J[ohannes] Elli-Kaija Köngäs Maranda in memoriam. Folklore Forum 15.1982, 115-123.*

Oinas, Felix J[ohannes] Essays on Russian Folklore and Mythology. Columbus, Ohio: Slavica Publishers, 1985. 185 lk, ill. Bynum, David E. [Idem]. Canadian-American Slavic Studies 22.1988:1/4, 475-476.©Fiszman, Samuel [Idem]. Journal of Folklore Research 24.1987, 99.*©Ivanits, Linda J. [Idem]. Canadian Slavonic Papers 28.1986, 448-449.*©Schultze, Brigitte [Idem]. Fabula 33.1987:3/4, 373-374.©Terras, Victor [Idem]. Journal of Baltic Studies 17.1986:1, 69-70. ©Wigzell, Faith [Idem]. The Slavonic and East European Review 65.1987, 263-264.

Oinas, Felix J[ohannes] Etymological note on Russian loan words in Cheremis religious terminology. Studies in Cheremis: The Supernatural. Viking Fund Publications in Anthropology 22. New York 1956, 338-343.*

Oinas, Felix J[ohannes] F. R. Faehlmann’s myth "Dawn and Dusk". Felix J[ohannes] Oinas Studies in Finnic Folklore. Homage to the Kalevala. Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran Toimituksia 387. Indiana University, Uralic and Altaic Series 147. Mänttä: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura, 1985, 160-171. [Allikas: The Mankind 24.1983].

Oinas, Felix J[ohannes] F. R. Faehlmann’s myth "Dawn and Dusk". The Mankind 24.1983, 207-218.*

Oinas, Felix J[ohannes] Finnic folklore. Felix J[ohannes] Oinas Studies in Finnic Folklore. Homage to the Kalevala. Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran Toimituksia 387. Indiana University, Uralic and Altaic Series 147. Mänttä: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura, 1985, 9-31.

Oinas, Felix J[ohannes] Finnish-Karelian Äkräs. Felix J[ohannes] Oinas Studies in Finnic Folklore. Homage to the Kalevala. Suomalaisen Kirjalli-suuden Seuran Toimituksia 387. Indiana University, Uralic and Altaic Series 147. Mänttä: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura, 1985, 193-200. [Allikas: (1) Ural-Altaische Jahrbücher 52.1980; (2) Double vegetables and magic. Folklore on Two Continents. Bloomington, Indiana 1980].

Oinas, Felix J[ohannes] Finnish-Karelian Äkräs. Ural-Altaische Jahr-bücher 52. Wiesbaden; Bloomington 1980, 101-108.

Oinas, Felix J[ohannes] Folk epic. Folklore and Folklife: An Introduction. Chicago; London: The University of Chicago Press, 1972, 99-115.*

Oinas, Felix J[ohannes] Folklore activities and scholarship in Russia. Journal of the Folklore Institute 12.1975, 157-175.*

Oinas, Felix J[ohannes] Folklore activities and scholarship in Russia. Felix J[ohannes] Oinas Essays on Russian Folklore and Mythology. Columbus, Ohio: Slavica Publishers, 1985, 131-159. [Äratrükk: Journal of the Folklore Institute 12.1975].

Oinas, Felix J[ohannes] Folklore activities in Russia. Folklore Research Around the World A North American Point of View. Bloomington: Indiana University Press, 1961, 76-84.*

Oinas, Felix J[ohannes] Folklore activities in Russia. Journal of American Folklore 74.1961:294, 361-370.

Oinas, Felix J[ohannes] Folklore and politics in the Soviet Union. Slavic Review 32.1973:1, 45-58.

Oinas, Felix J[ohannes] Folklore and politics in the Soviet Union. Abstracts of Folklore Studies 12.1974:1, 45-46.*

Oinas, Felix J[ohannes] Folklore, study of. Handbook of Russian Literature. New Haven: Yale University Press, 1985, 139-142.*

Oinas, Felix J[ohannes] Folklore. The 1956 American Bibliography of Slavic and East European Studies in Language, Literature, Folklore, and Pedagogy. Indiana University Publications, Slavic and East European Series 9. Bloomington: Indiana University, 1957, 72-77.*

Oinas, Felix J[ohannes] Folklore. The American Bibliography of Slavic and East European Studies for 1957. Indiana University Publications, Slavic and East European Series 10. Bloomington: Indiana University, 1958, 90-93.*

Oinas, Felix J[ohannes] Folklore. The American Bibliography of Slavic and East European Studies for 1968 and 1969. Columbus, Ohio: American Association for the Advancement of Slavic Studies, 1974, 151-153.*

Oinas, Felix J[ohannes] Foreword. Linda J. Ivanits Russian Folk Belief. Armonk; New York; London: M. E. Sharpe, 1989, IX-XII.

Oinas, Felix J[ohannes] Gestures and ballads. Felix J[ohannes] Oinas Studies in Finnic Folklore. Homage to the Kalevala. Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran Toimituksia 387. Indiana University, Uralic and Altaic Series 147. Mänttä: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura, 1985, 93-107. [Allikas: La main et les doigts dans l’expression linguistique. Lacito-documents. Eurasie 6. Paris 1981].

Oinas, Felix J[ohannes] Gestures and ballads. La main et les doigts dans l’expression linguistique 2. Lacito-documents, Eurasie 6. Paris: SELAF, 1981, 247-262.*

Oinas, Felix J[ohannes] Haldjad, tondid ja ärakaranud soldatid. Felix J[ohannes] Oinas Kalevipoeg kütkeis ja muid esseid rahvaluulest, müto-loogiast ja kirjandusest = Kalevipoeg in Fetters and Other Essays on Folklore, Mythology and Literature. Studia Estonica, Fennica, Baltica 1. Toronto, Canada: Oma Press, 1979, 129-136. [Summary: Spirits, devils, and fugitive soldiers, 235-236].

Oinas, Felix J[ohannes] Haldjad, tondid ja ärakaranud soldatid. Korpo-ratsioon Ugala 1913-1963. Stockholm: Korp! Ugala, 1963, 178-182. [Summary: Spirits, devils, and fugitive soldiers].

Oinas, Felix J[ohannes] Haltijat, paholaiset ja karanneet sotilaat. Kalevalaseuran vuosikirja 43. Porvoo; Helsinki 1963, 251-261.

Oinas, Felix J[ohannes] Heretics as vampires and demons in Russia. Slavic and East European Journal 22.1978:4, 433-441.

Oinas, Felix J[ohannes] Heretics as vampires and demons in Russia. Felix J[ohannes] Oinas Essays on Russian Folklore and Mythology. Columbus, Ohio: Slavica Publishers, 1985, 121-130. [Äratrükk: Slavic and East European Journal 22.1978:4].

Oinas, Felix J[ohannes] Hingedeajast ja hingede töötamisest. Eesti Kirik 1986:3, 125-127.*

Oinas, Felix J[ohannes] Historical Reality and Russian Supernatural Beings. Folklore Preprint Series 1:4. Bloomington, Indiana 1973. 10 lk.* Wildhaber, Robert [Idem]. Schweizerisches Archiv für Volks-kunde 72. Basel 1976, 89.

Oinas, Felix J[ohannes] Historical reality and Russian supernatural beings. The Realm of the Extra-Human. Agents and Audiences. The Hague; Paris: Mouton, 1976, 475-484.*

Oinas, Felix J[ohannes] Historical reality and Russian supernatural beings. Felix J[ohannes] Oinas Essays on Russian Folklore and Mythology. Columbus, Ohio: Slavica Publishers, 1985, 87-96. [Äratrükk: The Realm of the Extra-Human. Agents and Audiences. The Hague; Paris 1976].

Oinas, Felix J[ohannes] Holy fools and shamanism in Russia. Congressus Septimus Internationalis Fenno-Ugristarum. Debrecen 27. VIII. 2. IX. 1990. 2B. Summaria dissertationum. Debrecen 1990, 61.

Oinas, Felix J[ohannes] Hunting in Russian byliny revisited. Slavic and East European Journal 31.1987:3, 420-424.

Oinas, Felix J[ohannes] Ida-Euroopa vampiirid. Keel ja Kirjandus 1991:3, 129-137.

Oinas, Felix J[ohannes] Ingrian Kirlouks ‘Water spirit’. Eight Conference on Baltic Studies in Scandinavia. Stockholm, June 7-11, 1985. [Stockholm] 1985, [pagineerimata 1 lk].

Oinas, Felix J[ohannes] Ingrian Kirlouks ‘Water spirit’. Felix J[ohannes] Oinas Studies in Finnic Folklore. Homage to the Kalevala. Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran Toimituksia 387. Indiana University, Uralic and Altaic Series 147. Mänttä: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura, 1985, 201-211.

Oinas, Felix J[ohannes] Introduction to The Spirit of Lake Ülemiste and The Will-O’-The-Wisp [: Oskar Luts’ fantastic-mythical plays]. The Golden Steed: Seven Baltic Plays. Prospect Heights, Ill.: Waveland Press, 1979, 187-194.

Oinas, Felix J[ohannes] Introduction to The Werewolf [: August Kitzberg’s drama the Werewolf and its folklore background]. The Golden Steed: Seven Baltic Plays. Prospect Heights, Ill.: Waveland Press, 1979, 219-227.

Oinas, Felix J[ohannes] Introduction: European folklore. European Folklore. Readings from the Journal of the Folklore Institute. Bloomington, Indiana: Trickster, 1981, 1-10.

Oinas, Felix J[ohannes] Invaliidsuse apoloogia. Felix J[ohannes] Oinas Vargamäe tõde ja õigus. Esseid = Truth and Justice of Vargamäe and Other Essays. [Stockholm:] Välis-Eesti & EMP, 1984, 222-225. [Summary: The apology of disability, 261].

Oinas, Felix J[ohannes] Jumi a fertility divinity. Congressus Quintus Internationalis Fenno-Ugristarum. Turku 20.-27. VIII. 1980. 8. Disserta-tiones sectionum: Ethnologica, folkloristica et mythologica, archaeologica et anthropologica. Turku: Suomen Kielen Seura, 1981, 256-261.

Oinas, Felix J[ohannes] Jumi a fertility divinity. Felix J[ohannes] Oinas Studies in Finnic Folklore. Homage to the Kalevala. Suomalaisen Kirjalli-suuden Seuran Toimituksia 387. Indiana University, Uralic and Altaic Series 147. Mänttä: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura, 1985, 172-192. [Allikas: A Balto-Finnic and Baltic fertility spirit. Journal of Baltic Studies 11.1980:3].

Oinas, Felix J[ohannes] Jumi a fertility divinity. Journal of the Folklore Institute 18.1981, 69-89.*

Oinas, Felix J[ohannes] Jumi eine Fruchtbarkeitsgottheit. Congressus Quintus Internationalis Fenno-Ugristarum. Turku 20.-27. VIII. 1980. 2. Summa dissertationum. Turku: Suomen Kielen Seura, 1980, 292.

Oinas, Felix J[ohannes] Jumi viljakusjumalus. Felix J[ohannes] Oinas Kalevipoeg kütkeis ja muid esseid rahvaluulest, mütoloogiast ja kirjandusest = Kalevipoeg in Fetters and Other Essays on Folklore, Mythology and Literature. Studia Estonica, Fennica, Baltica 1. Toronto, Canada: Oma Press, 1979, 137-155. [Summary: Jumi a fertility divinity, 236-237].

Oinas, Felix J[ohannes] Jänese õhkamine ja luude alalhoid. Felix J[ohannes] Oinas Vargamäe tõde ja õigus. Esseid = Truth and Justice of Vargamäe and Other Essays. [Stockholm:] Välis-Eesti & EMP, 1984, 81-85. [Summary: The Hare’s Lament and the preservation of bones, 254].

Oinas, Felix J[ohannes] Kalevi tarkuseraamat. Eesti Kirik 1984, 226-227.*

Oinas, Felix J[ohannes] Kalevi tarkuseraamat. Felix J[ohannes] Oinas Vargamäe tõde ja õigus. Esseid = Truth and Justice of Vargamäe and Other Essays. [Stockholm:] Välis-Eesti & EMP, 1984, 98-110. [Summary: Kalev’s book of wisdom, 255].

Oinas, Felix J[ohannes] Kalevipoeg and his South Slavic relations. Journal of Baltic Studies 10.1979:4, 369-380.

Oinas, Felix J[ohannes] Kalevipoeg kütkeis ja muid esseid rahvaluulest, mütoloogiast ja kirjandusest = Kalevipoeg in Fetters and Other Essays on Folklore, Mythology and Literature. Studia Estonica, Fennica, Baltica 1. Toronto, Canada: Oma Press, 1979. 248 lk. [Summaries]. Kurlents, Alfred Lisand humanitaarteaduste kirjavarale. Mana 47.1979, 51-53.©Ränk, Gustav Rahvapärimuse ja kirjandusloo piirimailt. Tulimuld 31.1980:1, 49-51.©Terras, Victor [Idem]. Journal of American Folklore 94.1981, 259.*©Virtanen, Leea Virolaisten kultuuriyhteydet. Virittäjä 85.1981:1, 67-68.©Voigt V[ilmos] [Idem]. Ethnographia 93.1982:2, 331-333.

Oinas, Felix J[ohannes] Kalevipoeg kütkeis. Felix J[ohannes] Oinas Kalevipoeg kütkeis ja muid esseid rahvaluulest, mütoloogiast ja kirjandusest = Kalevipoeg in Fetters and Other Essays on Folklore, Mythology and Literature. Studia Estonica, Fennica, Baltica 1. Toronto, Canada: Oma Press, 1979, 11-35. [Summary: Kalevipoeg in fetters, 223-226].

Oinas, Felix J[ohannes] Kalevipoeg looja ülesandeis. Bülletään: Eesti Õpetajate Keskühingu häälekandja 34. Stockholm 1986, 32-34.*

Oinas, Felix J[ohannes] Kalevipoeg põrgu väravas. Felix J[ohannes] Oinas Vargamäe tõde ja õigus. Esseid = Truth and Justice of Vargamäe and Other Essays. [Stockholm:] Välis-Eesti & EMP, 1984, 128-137. [Summary: Kalevipoeg at the gate of the hell, 256].

Oinas, Felix J[ohannes] Kalevipoja lõpp. Aja Kiri 1983:2, 16-20.*

Oinas, Felix J[ohannes] Kalevipoja mõõgasurm. Felix J[ohannes] Oinas Vargamäe tõde ja õigus. Esseid = Truth and Justice of Vargamäe and Other Essays. [Stockholm:] Välis-Eesti & EMP, 1984, 118-127. [Summary: Kalevipoeg’s death by his own sword, 256].

Oinas, Felix J[ohannes] Kalevipoja vanne. Aja Kiri 1980:6, 4-6.*

Oinas, Felix J[ohannes] Karelian-Finnish negative analogy: A construction of Slavic origin. Slavic and East European Journal 20.1976:4, 379-386.

Oinas, Felix J[ohannes] Keskpärasuse apoloogia. Felix J[ohannes] Oinas Vargamäe tõde ja õigus. Esseid = Truth and Justice of Vargamäe and Other Essays. [Stockholm:] Välis-Eesti & EMP, 1984, 215-221. [Summary: The apology of mediocracy, 260].

Oinas, Felix J[ohannes] Kitzbergi draama "Libahunt" ja selle rahvaluule tagapõhi. Felix J[ohannes] Oinas Kalevipoeg kütkeis ja muid esseid rahva-luulest, mütoloogiast ja kirjandusest = Kalevipoeg in Fetters and Other Essays on Folklore, Mythology and Literature. Studia Estonica, Fennica, Baltica 1. Toronto, Canada: Oma Press, 1979, 77-89. [Summary: Kitzberg’s drama the Werewolf and its folklore back-ground, 229-231].

Oinas, Felix J[ohannes] Koit ja Hämarik. Felix J[ohannes] Oinas Kalevipoeg kütkeis ja muid esseid rahvaluulest, mütoloogiast ja kirjandusest = Kalevipoeg in Fetters and Other Essays on Folklore, Mythology and Literature. Studia Estonica, Fennica, Baltica 1. Toronto, Canada: Oma Press, 1979, 157-168. [Summary: Dusk and Dawn, 237-238].

Oinas, Felix J[ohannes] Koiter unda. Felix J[ohannes] Oinas Kalevi-poeg kütkeis ja muid esseid rahvaluulest, mütoloogiast ja kirjandusest = Kalevipoeg in Fetters and Other Essays on Folklore, Mythology and Literature. Studia Estonica, Fennica, Baltica 1. Toronto, Canada: Oma Press, 1979, 125-127. [Summary: Koiter unda, 235].

Oinas, Felix J[ohannes] Las nad söövad roose ja franke. Felix J[ohannes] Oinas Vargamäe tõde ja õigus. Esseid = Truth and Justice of Vargamäe and Other Essays. [Stockholm:] Välis-Eesti & EMP, 1984, 191-194. [Summary: Let them eat roses and franks, 259].

Oinas, Felix J[ohannes] Las nad söövad roose ja franke. Side 28.1982:3, 9.*

Oinas, Felix J[ohannes] Legends of Kalevipoeg. Journal of Baltic Studies 17.1986:4, 313-320.

Oinas, Felix J[ohannes] Legends of Kalevipoeg. The Baltic Countries 1900-1914. Proceedings from The 9th Conference on Baltic Studies in Scandinavia, Stockholm, June 3-6, 1987. Acta Universitatis Stockholmiensis. Studia Baltica Stockholmiensia 5:2. Stockholm 1990, 495-499.

Oinas, Felix J[ohannes] Legends of the Chuds and Pans. Felix J[ohannes] Oinas Studies in Finnic-Slavic Folklore Relations. Selected papers. Folklore Fellows Communications 205. Helsinki: Suomalainen Tiede-akatemia, 1969, 160-177. [Allikas: The Slavic and East European Journal 12.1968:2].

Oinas, Felix J[ohannes] Legends of the Chuds and Pans. Slavic and East European Journal 12.1968:2, 184-198.

Oinas, Felix J[ohannes] Legends of the voluntary appearance of sacrificial victims. Fenno-Ugrica: Juhlakirja Lauri Postin kuusikymmenvuotispäiväksi 17.3.1968. Suomalais-ugrilaisen Seuran Toimituksia 145. Helsinki: Suomalais-ugrilainen Seura, 1968, 169-177.

Oinas, Felix J[ohannes] Legends of the voluntary appearance of sacrificial victims. Felix J[ohannes] Oinas Studies in Finnic-Slavic Folklore Rela-tions. Selected papers. Folklore Fellows Communications 205. Helsinki: Suomalainen Tiedeakatemia, 1969, 193-201. [Allikas: Fenno-Ugrica: Juhlakirja Lauri Postin kuusikymmen-vuotispäiväksi 17.3.1968. Suomalais-ugrilaisen Seuran Toimituksia 145. Helsinki 1968].

Oinas, Felix J[ohannes] Lemminkäinen and Vavilo. Felix J[ohannes] Oinas Studies in Finnic Folklore. Homage to the Kalevala. Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran Toimituksia 387. Indiana University, Uralic and Altaic Series 147. Mänttä: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura, 1985, 115-130.

Oinas, Felix J[ohannes] Linnupete. Felix J[ohannes] Oinas Vargamäe tõde ja õigus. Esseid = Truth and Justice of Vargamäe and Other Essays. [Stockholm:] Välis-Eesti & EMP, 1984, 149-161. [Summary: "Cheating by the bird", 257].

Oinas, Felix J[ohannes] Lisähuomautus kirjoitelmaan "Vesitiellä viipyneen neidon runo itämerensuomalaisilla ja slaaveilla" [: F. J. Oinas Vesitiellä viipyneen neidon runo itämerensuomalaisilla ja slaaveilla. Virittäjä 67.1963:1]. Virittäjä 67.1963:3, 257-258. [Summary: The Water-Fetching Song among the Balto-Finns and the Slavs A further note].

Oinas, Felix J[ohannes] Lutsu fantastilis-müütilised näidendid. Felix J[ohannes] Oinas Kalevipoeg kütkeis ja muid esseid rahvaluulest, müto-loogiast ja kirjandusest = Kalevipoeg in Fetters and Other Essays on Folklore, Mythology and Literature. Studia Estonica, Fennica, Baltica 1. Toronto, Canada: Oma Press, 1979, 181-191. [Summary: Luts’ fantastic-mythical plays, 240-242].

Oinas, Felix J[ohannes] Lutsu fantastilis-müütilised näidendid. Tulimuld 29.1978:2, 102-106.

Oinas, Felix J[ohannes] M. D. Εulkov’s "A Bitter Lot". Felix J[ohannes] Oinas Essays on Russian Folklore and Mythology. Columbus, Ohio: Slavica Publishers, 1985, 52-60, ill. [Äratrükk: The transformation of folklore into literature. American Contributions to the Eighth International Congress of Slavists. 2: Literature. Columbus, Ohio 1978].

Oinas, Felix J[ohannes] Meeleheite käed. Felix J[ohannes] Oinas Kalevipoeg kütkeis ja muid esseid rahvaluulest, mütoloogiast ja kirjandusest = Kalevipoeg in Fetters and Other Essays on Folklore, Mythology and Literature. Studia Estonica, Fennica, Baltica 1. Toronto, Canada: Oma Press, 1979, 169-180. [Summary: The hands of desperation, 239-240].

Oinas, Felix J[ohannes] Mere matk muinasaega [: Meri, Lennart Hõbe-valge. Tallinn 1976]. Aja Kiri 2.1977, 12-15.*

Oinas, Felix J[ohannes] Miks pilliroog kahiseb. Felix J[ohannes] Oinas Vargamäe tõde ja õigus. Esseid = Truth and Justice of Vargamäe and Other Essays. [Stockholm:] Välis-Eesti & EMP, 1984, 115-117. [Summary: Why reeds rustle, 255].

Oinas, Felix J[ohannes] Mordvin ballads and the Bible. Ural-Altaische Jahrbücher 59. Berlin; Bloomington; London; Paris; Toronto 1987, 49-54.

Oinas, Felix J[ohannes] Mõista, mõista, mis see on. Felix J[ohannes] Oinas Vargamäe tõde ja õigus. Esseid = Truth and Justice of Vargamäe and Other Essays. [Stockholm:] Välis-Eesti & EMP, 1984, 162-173. [Summary: On riddles, 257-258].

Oinas, Felix J[ohannes] Mõista, mõista, mis see on? Aja Kiri 1982:5/6, 6-11; 15.*

Oinas, Felix J[ohannes] Myyttejä vai mielikuvitusta? Perinneaiheet Oskar Lutsin näytelmissä. Viron veräjät. Näkökulmia folkloreen. SKS Tietolipas 105. Helsinki: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura, 1987, 98-111.

Oinas, Felix J[ohannes] Naabrid ja võõrad keeles ning rahvaluules. Felix Johannes Oinas Kalevipoeg kütkeis ja muid esseid rahvaluulest, müto-loogiast ja kirjandusest = Kalevipoeg in Fetters and Other Essays on Folklore, Mythology and Literature. Studia Estonica Fennica Baltica 1. Toronto, Canada: Oma Press, 1979, 97-116. [Summary: Neighbors and foreigners in language and folklore, 232-233].

Oinas, Felix J[ohannes] Negative comparison in Finnic Folklore. Abstracts: VI Congress of the International Society for Folk-Narrative Research. June 16-21, 1974, Helsinki, Finland. Helsinki 1974, [pagineeri-mata 1 lk].

Oinas, Felix J[ohannes] Negative comparison in Finnish and Estonian folklore. Fourth Conference on Baltic Studies. Summaries of Papers. University of Illinois at Chicago Circle, May 16-19, 1974. Publications of the Association for the Advancement of Baltic Studies. [Chicago 1974], 44-45.

Oinas, Felix J[ohannes] Negative parallelism in Karelian-Finnish folklore. Folk Narrative Research. Some Papers Presented at the VI Congress of the International Society for Folk Narrative Research. Studia Fennica 20. Helsinki: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura, 1976, 222-229.

Oinas, Felix J[ohannes] Negative parallelism in Karelian-Finnish folklore. Felix J[ohannes] Oinas Studies in Finnic Folklore. Homage to the Kalevala. Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran Toimituksia 387. Indiana University, Uralic and Altaic Series 147. Mänttä: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura, 1985, 78-92. [Allikas: Folk Narrative Research: Some Papers Presented at the VI Congress of the International Society for Folk Narrative Research. Helsinki 1976].

Oinas, Felix J[ohannes] Трагедиjа Калевипоэга и jужнословенских jунака. Научни састанак слависта у Вукове Дане. Београд, Трши, Нови Сад, 12-18. IX 1974. [Referati i saopštenja] 4:1. Београд: [Medjunarodni slavistički centar SR Srbije], 1975, 203-216. [Summary: The tragedy of Kalevipoeg and of the South Slavic heroes].

Oinas, Felix J[ohannes] On the structure of the epic Kalevipoeg. Felix J[ohannes] Oinas Studies in Finnic Folklore. Homage to the Kalevala. Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran Toimituksia 387. Indiana University, Uralic and Altaic Series 147. Mänttä: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura, 1985, 69-77. [Allikas: Ural-Altaische Jahrbücher 56.1984].

Oinas, Felix J[ohannes] Onu supipulbriks. Felix J[ohannes] Oinas Vargamäe tõde ja õigus. Esseid = Truth and Justice of Vargamäe and Other Essays. [Stockholm:] Välis-Eesti & EMP, 1984, 204-209. [Summary: The uncle as powdered soup, 259-260].

Oinas, Felix J[ohannes] Peipsi karistamisest. Felix J[ohannes] Oinas Vargamäe tõde ja õigus. Esseid = Truth and Justice of Vargamäe and Other Essays. [Stockholm:] Välis-Eesti & EMP, 1984, 111-114. [Summary: The punishment of lake Peipus, 255].

Oinas, Felix J[ohannes] Pitanje o porijeklu ruskih biljina. Rad XVII kongresa saveza udruenja folklorista Jugoslavije, PoreΦ 1970. Zagreb: Nacionalno i opΔeljudsko u usmenoj narodnoj knjievnosti, 1972, 561-568. [Summary: The problem of the origin of Russian byliny].

Oinas, Felix J[ohannes] Poludnica: The Russian midday spirit. Inter-national Folklore Review 2. London 1982, 131-134.*

Oinas, Felix J[ohannes] Pyhä Yrjänä metsänhaltijana. Virittäjä 84.1980:4, 347-350.

Oinas, Felix J[ohannes] Rahvaluule hiigellind. Felix J[ohannes] Oinas Vargamäe tõde ja õigus. Esseid = Truth and Justice of Vargamäe and Other Essays. [Stockholm:] Välis-Eesti & EMP, 1984, 143-148. [Summary: The gigantic bird of folklore, 257].

Oinas, Felix J[ohannes] Russian byliny. Felix J[ohannes] Oinas Essays on Russian Folklore and Mythology. Columbus, Ohio: Slavica Publishers, 1985, 9-31. [Äratrükk: Heroic Epic and Saga. An Introduction to the World’s Great Folk Epics. Bloomington 1978].

Oinas, Felix J[ohannes] Russian byliny. Heroic Epic and Saga. An Introduction to the World’s Great Folk Epics. Bloomington; London: Indiana University Press, 1978, 236-256.

Oinas, Felix J[ohannes] Russian formulas in Eastern Balto-Finnic fairy tales. Journal of American Folklore 68.1955, 228-230.*

Oinas, Felix J[ohannes] Russian golubec "grave marker, etc." and some notions of the soul. Felix J[ohannes] Oinas Essays on Russian Folklore and Mythology. Columbus, Ohio: Slavica Publishers, 1985, 77-86. [Äratrükk: International Journal of Slavic Linguistics and Poetics 8.1964].

Oinas, Felix J[ohannes] Russian golubec ‘grave marker, etc.’ and some notions of the soul. International Journal of Slavic Linguistics and Poetics 8.1964, 77-86.*

Oinas, Felix J[ohannes] Russian poludnica ‘midday spirit’. Felix J[ohannes] Oinas Essays on Russian Folklore and Mythology. Columbus, Ohio: Slavica Publishers, 1985, 103-110. [Äratrükk: (1) Poludnica: The Russian midday spirit. International Folklore Review 2.1982; (2) Festschrift für Maximilian Braun. Slavisches Spektrum. Neue Folge 4.1983].

Oinas, Felix J[ohannes] Russian poludnica ‘midday spirit’. Festschrift für Maximilian Braun. Slavisches Spektrum. Neue Folge 4. Wiesbaden 1983, 290-298.* [Äratrükk: Poludnica: The Russian midday spirit. International Folklore Review 2.1982].

Oinas, Felix J[ohannes] Setu rahvaluulest. Felix J[ohannes] Oinas Kalevipoeg kütkeis ja muid esseid rahvaluulest, mütoloogiast ja kirjandusest = Kalevipoeg in Fetters and Other Essays on Folklore, Mythology and Literature. Studia Estonica, Fennica, Baltica 1. Toronto, Canada: Oma Press, 1979, 65-76. [Summary: On Setu folklore, 229].

Oinas, Felix J[ohannes] Setujen asema Viron kansanperinteessä. Sampo ei sanoja puutu. Kalevalaseuran vuosikirja 54. Porvoo; Helsinki 1974, 277-286.

Oinas, Felix J[ohannes] Shamanistic components in the Kalevala. Kalevala et traditions du Monde. Colloques Internationaux du CNRS. Éditions du CNRS. Paris 1987, 39-52.

Oinas, Felix J[ohannes] Shamanistic components in the Kalevala. Uralic Mythology and Folklore. Budapest: Ethnographic Institute of the Hungarian Academy of Sciences; Helsinki: Finnish Literature Society, 1989, 277-286.

Oinas, Felix J[ohannes] Sink sale proo [: Tammsaare, Anton Hansen Tõde ja õigus I]. Felix J[ohannes] Oinas Vargamäe tõde ja õigus. Esseid = Truth and Justice of Vargamäe and Other Essays. [Stockholm:] Välis-Eesti & EMP, 1984, 64-67. [Summary: Sink sale proo, 253].

Oinas, Felix J[ohannes] Slaavilaisten ja itämerensuomalaisten runojen keskinäisistä vaikutuksista. Suomenkieliset tieto-sanomat 3.1966, 4-7.*

Oinas, Felix J[ohannes] Some motifs of the Balto-Finnic War Song. Felix J[ohannes] Oinas Studies in Finnic-Slavic Folklore Relations. Selected papers. Folklore Fellows Communications 205. Helsinki: Suomalainen Tiedeakatemia, 1969, 93-136. [Allikas: (1) "Ära sõida sõja ette". Tulimuld 16.1965:3; (2) Nõu-andeist "Kalevipojas". Tulimuld 18.1967:2].

Oinas, Felix J[ohannes] Soome viron susi ‘libahunt’. Tulimuld 28.1977:3, 143-145.

Oinas, Felix J[ohannes] Spirits, devils and fugitive soldiers. Journal of American Folklore 76.1963, 225-230.*

Oinas, Felix J[ohannes] St. George as forest spirit. International Journal of Slavic Linguistics and Poetics 25/26.1982, 313-317.*

Oinas, Felix J[ohannes] Studies in Finnic Folklore. Homage to the Kalevala. Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran Toimituksia 387. Indiana University, Uralic and Altaic Series 147. Mänttä: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura, 1985. 219 lk. Mürk, Harri W. [Idem]. Journal of Folklore Research 24.1987, 98-99.*©Oinas, Felix [Johannes] Vastuväiteks [: K. Salve Läänemere-soome rahvaluulest avaral taustal. Keel ja Kirjandus 1987:4]. Keel ja Kirjandus 1988:4, 242.©Penti, Marsha [Idem]. Journal of American Folklore 99.1986, 328-329.*©Salve, Kristi Läänemeresoome rahvaluulest avaral taustal. Keel ja Kirjandus 1987:4, 249-251.©[(1) Oinas, Felix [Johannes] Vastuväiteks. Keel ja Kirjandus 1988:4].©Sivers, Fanny de [Idem]. Ural-Altaische Jahrbücher 59. Berlin; Bloomington; London; Paris; Toronto 1987, 140-141.©Wilson, William A. [Idem]. Journal of Baltic Studies 17.1986:4, 372-373.

Oinas, Felix J[ohannes] Studies in Finnic-Slavic Folklore Relations. Selected Papers. Folklore Fellows Communications 205. Helsinki: Suomalainen Tiedeakatemia, 1969. 214 lk, kaart. Asplund, Anneli [Idem]. Jahrbuch für Volksliedforschung 16. Freiburg i. Br. 1971, 258-260.*©Fromm, Hans [Idem]. Zeitschrift für Volkskunde 68.1972:1, 118-119.©Kosová, Mária [Idem]. Slovenský národopis 21.1973:1, 167-168.*©Kurlents, Alfred [Idem]. Journal of American Folklore 84.1971, 346-347.*©Lehtipuro, Outi [Idem]. Nord-Nytt 2. Lyngby 1970, 68-69. ©Sadouski, J. [Idem]. Canadian Slavonic Papers 13. Ottawa 1971, 451-452.*©SertiΔ, Mira [Idem]. Narodna umjetnost 8. Zagreb 1971, 255-256.©Sirovátka, O. - [Idem]. Εeský lid 58.1971:4, 248.©Wildhaber, Robert [Idem]. Schweizerisches Archiv für Volkskunde 68/69. Basel 1972/1973, 870-871.©Voigt, Vilmos [Idem]. Acta Ethnographica Akademiae Scientiarum Hungaricae 20. Budapest 1971, 209-210.©Voigt, Vilmos [Idem]. Slavic and East European Journal 15.1971, 91-92.

Oinas, Felix J[ohannes] Studies in Finnic-Slavic Folklore Relations. Selected papers. 2. edition. Folklore Fellows Communications 205. Helsinki: Suomalainen Tiedeakatemia, 1991. 214 lk, kaart.

Oinas, Felix J[ohannes] Surnu tulenäitajaks. Felix J[ohannes] Oinas Vargamäe tõde ja õigus. Esseid = Truth and Justice of Vargamäe and Other Essays. [Stockholm:] Välis-Eesti & EMP, 1984, 68-80. [Summary: The corpse as splinter-holder, 253].

Oinas, Felix J[ohannes] Sämpsä Pellervoinen. In Honor of Ilse Lehiste = Ilse Lehiste pühendusteos. Dordrecht: Foris Publications, 1987, 473-478.

Oinas, Felix J[ohannes] Talupoeg kindraliks. Felix J[ohannes] Oinas Vargamäe tõde ja õigus. Esseid = Truth and Justice of Vargamäe and Other Essays. [Stockholm:] Välis-Eesti & EMP, 1984, 195-203. [Summary: Farmer as general, 259].

Oinas, Felix J[ohannes] The aristocratic origin of Russian byliny. Felix J[ohannes] Oinas Essays on Russian Folklore and Mythology. Columbus, Ohio: Slavica Publishers, 1985, 32-43. [Äratrükk: The problem of the aristocratic origin of Russian byliny. Slavic Review 30.1971:3].

Oinas, Felix J[ohannes] The Baltic background of Balto-Finnic folklore. Yearbook of the Estonian Learned Society in America 5.1968-1975. New York 1976, 53-65. [Äratrükk: Baltic Literature and Linguistics. Columbus, Ohio 1973].

Oinas, Felix J[ohannes] The Balto-Finnic epics. Heroic Epic and Saga. An Introduction to the World’s Great Folk Epics. Bloomington; London: Indiana University Press, 1978, 286-309.

Oinas, Felix J[ohannes] The conclusion of the epic Kalevipoeg. Ural-Altaische Jahrbücher 56.1984, 139-145.*

Oinas, Felix J[ohannes] The corpse as splinter-holder = Le cadavre illuminé. Ninth Conference on Baltic Studies. Summaries of Papers = Résumés des communications. Université de Montréal, June 14-16, 1984. Waterloo, Ontario: Association of the Advancement of Baltic Studies, 1984, 48.

Oinas, Felix J[ohannes] The devil in Russian folklore. Felix J[ohannes] Oinas Essays on Russian Folklore and Mythology. Columbus, Ohio: Slavica Publishers, 1985, 97-102. [Äratrükk: The Modern Encyclopedia of Russian and Soviet Literatures 5. Gulf Breeze, Florida 1981].

Oinas, Felix J[ohannes] The devil in Russian folklore. The Modern Encyclopedia of Russian and Soviet Literatures 5. Gulf Breeze, Florida: Academic International Press, 1981, 168-172.*

Oinas, Felix J[ohannes] The ending of the epic Kalevipoeg. Acta Universitatis Stockholmiensis. Studia Baltica Stockholmiensia 2. Stockholm 1985, 515-521. [Äratrükk: The conclusion of the epic Kalevipoeg. Ural-Altaische Jahrbücher 56.1984].

Oinas, Felix J[ohannes] The Finnic epics. Felix J[ohannes] Oinas Studies in Finnic Folklore. Homage to the Kalevala. Suomalaisen Kirjalli-suuden Seuran Toimituksia 387. Indiana University, Uralic and Altaic Series 147. Mänttä: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura, 1985, 32-68. [Allikas: Heroic Epic and Saga. Bloomington; London 1978].

Oinas, Felix J[ohannes] The Finnish and Estonian folk epic. Journal of Baltic Studies 7.1976:1, 1-12. Wildhaber, Robert [Idem]. Schweizerisches Archiv für Volks-kunde 73. Basel 1977, 104.

Oinas, Felix J[ohannes] The Finnish and Estonian folk epic. The Poetry of Estonia: Essays in Comparative Analysis. Yale University Studies of Estonian Poetry. Uralic and Altaic Series of Indiana University. Blooming-ton: Indiana University Press.* [Äratrükk: Journal of Baltic Studies 7.1976:1].

Oinas, Felix J[ohannes] The gigantic bird of Finnish folklore. Felix J[ohannes] Oinas Studies in Finnic Folklore. Homage to the Kalevala. Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran Toimituksia 387. Indiana University, Uralic and Altaic Series 147. Mänttä: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura, 1985, 146-153.

Oinas, Felix J[ohannes] The Girl Who Lingered at the Spring. Felix J[ohannes] Oinas Studies in Finnic-Slavic Folklore Relations. Selected papers. Folklore Fellows Communications 205. Helsinki: Suomalainen Tiedeakatemia, 1969, 32-49. [Allikas: Vesitiellä viipyneen neidon runo itämerensuomalaisilla ja slaaveilla. Virittäjä 67.1963:1].

Oinas, Felix J[ohannes] The Goose Lost. Felix J[ohannes] Oinas Studies in Finnic-Slavic Folklore Relations. Selected papers. Folklore Fellows Communications 205. Helsinki: Suomalainen Tiedeakatemia, 1969, 65-85.

Oinas, Felix J[ohannes] The hands of desperation. Le main et les doigts dansl’expression linguistique. Lacite Laboratoire des langues et civilisa-tions a tradition orale, Centre national de la recherche scientifique. Documents, Eurasie 4. Paris: SELAF, 1979, 53-54.*

Oinas, Felix J[ohannes] The Legend of the Torture of Flax. Felix J[ohannes] Oinas Studies in Finnic-Slavic Folklore Relations. Selected papers. Folklore Fellows Communications 205. Helsinki: Suomalainen Tiedeakatemia, 1969, 178-192.

Oinas, Felix J[ohannes] The Maiden of Kaloiniemi. Felix J[ohannes] Oinas Studies in Finnic-Slavic Folklore Relations. Selected Papers. Folklore Fellows Communications 205. Helsinki: Suomalainen Tiede-akatemia, 1969, 17-31. [Allikas: Commentationes Fenno-Ugricae in honorem Paavo Ravila. Suomalais-ugrilaisen Seuran Toimituksia 125. Helsinki 1962].

Oinas, Felix J[ohannes] The Mistreated Bride. Felix J[ohannes] Oinas Studies in Finnic-Slavic Folklore Relations. Selected papers. Folklore Fellows Communications 205. Helsinki: Suomalainen Tiedeakatemia, 1969, 50-64. [Allikas: Journal of the Folklore Institute 1.1964:1/2 (esimene versioon)].

Oinas, Felix J[ohannes] The Mistreated Bride: A Balto-Finnic ballad and its Slavic background. Journal of the Folklore Institute 1.1964:1/2, 67-81.

Oinas, Felix J[ohannes] The mutual influence between Slavic and Balto-Finnic epic songs. Congressus Secundus Internationalis Fenno-Ugristarum Helsingae habitus 23.-28. VIII. 1965. 2. Acta ethnologica. Helsinki: Societas Fenno-Ugrica, 1968, 274-280.

Oinas, Felix J[ohannes] The political uses and themes of folklore in the Soviet Union. Journal of the Folklore Institute 12.1975:2/3, 157-175. Wildhaber, Robert [Idem]. Schweizerisches Archiv für Volks-kunde 73. Basel 1977, 104.

Oinas, Felix J[ohannes] The political uses and themes of folklore in the Soviet Union. European Folklore. Readings from the Journal of the Folklore Institute. Bloomington, Indiana: Trickster, 1981, 153-171. [Äratrükk: Journal of the Folklore Institute 12.1975:2/3].

Oinas, Felix J[ohannes] The political uses and themes of folklore in the Soviet Union. Folklore, Nationalism and Politics. Indiana University Folklore Institute, Monograph Series 30. Columbus, Ohio: Slavica Publishers, 1978, 77-95.* [Äratrükk: Journal of the Folklore Institute 12.1975:2/3].

Oinas, Felix J[ohannes] The position of Setus in Estonian folklore. Papers Presented at the Second Conference on Baltic Studies in Scandinavia 2. Literature and Linguistics Section. Stockholm: The Baltic Scientific Institute in Scandinavia, 1973, 59-65.*

Oinas, Felix J[ohannes] The position of Setus in Estonian folklore. Journal of Baltic Studies 5.1974:1, 18-25, kaart. [Äratrükk: Papers Presented at the Second Conference on Baltic Studies in Scandinavia 2. Stockholm 1973].

Oinas, Felix J[ohannes] The problem of Russian influence on the word order of the Karelian-Finnish epic. Ural-Altaische Jahrbücher 34. Wiesbaden 1962, 251-256.

Oinas, Felix J[ohannes] The problem of Russian influence on the word order of the Karelian-Finnish epic. Felix J[ohannes] Oinas Studies in Finnic-Slavic Folklore Relations. Selected papers. Folklore Fellows Communi-cations 205. Helsinki: Suomalainen Tiedeakatemia, 1969, 151-159. [Allikas: Ural-Altaische Jahrbücher 34.1962].

Oinas, Felix J[ohannes] The problem of the aristocratic origin of Russian byliny. Slavic Review 30.1971:3, 513-522. B[rednich], R[olf] W[ilhelm] [Idem]. Jahrbuch für Volkslied-forschung 18. Freiburg i. Br. 1973, 200.*

Oinas, Felix J[ohannes] The problem of the aristocratic origin of Russian byliny. Abstracts of Folklore Studies 12.1974:1, 45.*

Oinas, Felix J[ohannes] The problem of the notion of Soviet folklore. Folklore Today: A Festschrift for Richard M. Dorson. Bloomington: Indiana University, Research Center for Language and Semiotic Studies, 1976, 379-397.*

Oinas, Felix J[ohannes] The problem of the notion of Soviet folklore. Felix J[ohannes] Oinas Essays on Russian Folklore and Mythology. Columbus, Ohio: Slavica Publishers, 1985, 160-179. [Äratrükk: Folklore Today: A Festschrift for Richard M. Dorson. Bloomington 1976].

Oinas, Felix J[ohannes] The problem of the scapegoat and Tammsaare’s ‘Juudit’. Journal of Baltic Studies 17.1986:1, 12-20.

Oinas, Felix J[ohannes] The relationship between the Slavic and Finnic heroic epic. The American Philosophical Society Year Book 1966. Philadelphia 1967, 681-683.

Oinas, Felix J[ohannes] The Sower [: Sämpsä Pellervoinen’s song]. Journal of Folklore Research 20.1983, 83-88.*

Oinas, Felix J[ohannes] The Sower. Sämpsä Pellervoinen’s song. Felix J[ohannes] Oinas Studies in Finnic Folklore. Homage to the Kalevala. Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran Toimituksia 387. Indiana University, Uralic and Altaic Series 147. Mänttä: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura, 1985, 108-114. [Allikas: Journal of Folklore Research 20.1983].

Oinas, Felix J[ohannes] The study of folklore in Yugoslavia. Journal of the Folklore Institute 3.1966:3, 398-418.

Oinas, Felix J[ohannes] The tale about the Origin of Moscow. Felix J[ohannes] Oinas Essays on Russian Folklore and Mythology. Columbus, Ohio: Slavica Publishers, 1985, 44-51. [Äratrükk: The transformation of folklore into literature. American Contributions to the Eighth International Congress of Slavists. 2: Literature. Columbus, Ohio 1978].

Oinas, Felix J[ohannes] The theory and practice of folklore in Soviet Estonia. Papers Presented at the McMaster Conference on the Languages and Literatures of the Non-Russian Peoples of the Soviet Union, October 22 and 23, 1976. Hamilton, Ontario: McMaster University; Canada Council, 1977, 1-17.*

Oinas, Felix J[ohannes] The tragedy of Kalevipoeg and of the South Slavic heroes. Tractata Altaica Denis Sinor sexagenario optime de rebus altaicis merito dedicata. Wiesbaden: Otto Harrassowitz, 1976, 447-462.

Oinas, Felix J[ohannes] The transformation of folklore into literature [: (1) The tale about the Origin of Moscow; (2) M. D. Εulkov’s "A Bitter Lot"; (3) An Alpine Idyll in Russia; (4) Akakij AkakieviΦ’s ghost]. American Contributions to the Eighth International Congress of Slavists. Zagreb and Ljubljana, September 3-9, 1978. 2: Literature. Columbus, Ohio: Slavica Publishers, 1978, 570-604. [Резюме: Превращение фольклора в литературу].

Oinas, Felix J[ohannes] Tšuudide endamatmisest. Felix J[ohannes] Oinas Kalevipoeg kütkeis ja muid esseid rahvaluulest, mütoloogiast ja kirjandusest = Kalevipoeg in Fetters and Other Essays on Folklore, Mythology and Literature. Studia Estonica, Fennica, Baltica 1. Toronto, Canada: Oma Press, 1979, 117-124. [Summary: On the self-burial of the Chuds, 233-234].

Oinas, Felix J[ohannes] Tuulesõlmed. Felix J[ohannes] Oinas Varga-mäe tõde ja õigus. Esseid = Truth and Justice of Vargamäe and Other Essays. [Stockholm:] Välis-Eesti & EMP, 1984, 182-190. [Summary: The wind-knots, 258-259].

Oinas, Felix J[ohannes] Two Balto-Finnic words for the Devil [: (1) Lempo; (2) Piru]. International Journal of Slavic Linguistics and Poetics 11. The Hague 1968, 124-131.*

Oinas, Felix J[ohannes] Two remarkable Estonian scientific motion pictures [: Meri, Lennart The Waterbird People (1970); Winds of the Milky Way (1977)]. Ural-Altaische Jahrbücher 56. Berlin; Bloomington; London; Paris; Toronto 1984, 151-153.* [Äratrükk: Uralic folkways films. Journal of American Folklore 95.1982].

Oinas, Felix J[ohannes] Tähemõrsja. Felix J[ohannes] Oinas Kalevipoeg kütkeis ja muid esseid rahvaluulest, mütoloogiast ja kirjandusest = Kalevipoeg in Fetters and Other Essays on Folklore, Mythology and Literature. Studia Estonica Fennica Baltica 1. Toronto, Canada: Oma Press, 1979, 49-54. [Summary: The Star Bride, 227-228].

Oinas, Felix J[ohannes] Uralic folkways films [: Meri, Lennart The Water-bird People (1970); Winds of the Milky Way (1977)]. Journal of American Folklore 95.1982, 119-120.

Oinas, Felix J[ohannes] V. Ja. Propp (1895-1970). Journal of American Folklore 84.1971, 338-340.*

Oinas, Felix J[ohannes] Vargamäe tõde ja õigus. Esseid = Truth and Justice of Vargamäe and Other Essays. [Stockholm:] Välis-Eesti & EMP, 1984. 272 lk. [Summaries]. Kurlents, Alfred [Idem]. Mana 53.1984, 85-86. ©Mikiver, Ilmar [Idem]. World Literature Today 60.1986:1, 146.* ©Ränk, Gustav Ääremärkmeid ühe haruldase esseistliku teose puhul. Tulimuld 36.1985:3, 162-165. ©Undusk, Jaan Felix Oinase parerga et paralipomena. Keel ja Kirjandus 1989:1, 53-55.

Oinas, Felix J[ohannes] Warning sets in Finnic and Slavic folk songs. Felix J[ohannes] Oinas Studies in Finnic-Slavic Folklore Relations. Selected papers. Folklore Fellows Communications 205. Helsinki: Suomalainen Tiedeakatemia, 1969, 137-150. [Allikas: Kalevalaseuran vuosikirja 47.1967].

Oinas, Felix J[ohannes] Varoitussarjat itämerensuomalaisissa ja slaavi-laisissa kansanrunoissa. Kalevalaseuran vuosikirja 47. Porvoo; Helsinki 1967, 89-102.

Oinas, Felix J[ohannes] Venäläiset bylinat ja suomalainen kertomarunous. Kalevala ja maailman eepokset. Kalevalaseuran vuosikirja 65. Helsinki 1987, 223-238.

Oinas, Felix J[ohannes] Viron susi. Lännen maita ja Karjalan kyliä. Kalevalaseuran vuosikirja 58. Porvoo; Helsinki; Juva 1978, 257-261.

Oinas, Felix J[ohannes] Viru susi. Felix J[ohannes] Oinas Kalevipoeg kütkeis ja muid esseid rahvaluulest, mütoloogiast ja kirjandusest = Kalevipoeg in Fetters and Other Essays on Folklore, Mythology and Literature. Studia Estonica, Fennica, Baltica 1. Toronto, Canada: Oma Press, 1979, 91-96. [Summary: "The Estonian wolf", 231-232].

Oinas, Felix J[ohannes] Väetite võim. Aja Kiri 1981:1, 4-6.

Oinas, Felix J[ohannes] Väinämöinen’s "straw stallion". Journal of Baltic Studies 11.1980:4, 363-366.

Oinas, Felix J[ohannes] Väinämöinen’s straw stallion. Felix J[ohannes] Oinas Studies in Finnic Folklore. Homage to the Kalevala. Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran Toimituksia 387. Indiana University, Uralic and Altaic Series 147. Mänttä: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura, 1985, 154-159. [Allikas: Journal of Baltic Studies 11.1980:4].

Oinas, Felix J[ohannes] Õnnest, õnnemütsist ja õnnesärgist. Felix J[ohan-nes] Oinas Vargamäe tõde ja õigus. Esseid = Truth and Justice of Vargamäe and Other Essays. [Stockholm:] Välis-Eesti & EMP, 1984, 174-181. [Summary: On happiness and the cap and shirt of good luck, 258].

Oinas, Felix J[ohannes] Ära sõida sõja ette. Felix J[ohannes] Oinas Kalevipoeg kütkeis ja muid esseid rahvaluulest, mütoloogiast ja kirjandusest = Kalevipoeg in Fetters and Other Essays on Folklore, Mythology and Literature. Studia Estonica Fennica Baltica 1. Toronto, Canada: Oma Press, 1979, 37-48. [Summary: Don’t ride in front of the army, 226-227].

Oinas, Felix J[ohannes] Yleisesitys bylinoista [: Harvilahti, Lauri Bylinat. Venäläistä kertomarunoutta. Helsinki 1988]. Virittäjä 92.1988:3, 427-428.

Oja, Marika Külakosti Islandist [: Rahvatantsurühma "Fizrildin" kontsert Eestis]. Kultuur ja Elu 1983:9, 36-38, ill.

Oja, Vilja Valgest mustani eesti rahva kõnepruugis. Kodumurre 14. Tallinn 1980, 68-71.

Ojalo, Alar Eesti folklooriliikumine ja rahvusvahelised suhted = Folklore movement in Estonia and international connections. Baltica’92. Rahvusvaheline folkloorifestival. Tallinn, 14.-19.07. 1992. [Tallinn 1992], [pagineerimata 8-10; 10-11], ill.

Ojalo, Alar Folklorejärjestö "Baltican" ensimmäinen työvuosi. Pelimanni 1990:2, 26.

Ojamaa, Ott Laste aeda peab ka harima [: Eeposte ja antiikmüütide ümberjutustustest]. Keel ja Kirjandus 1974:12, 756-757.

Ojamaa, Triinu About the situation of Nganasan folklore. International Conference "Folk Music Today". Tallinn, July 10-13, 1989. Abstracts. Tallinn 1989, 122-125.

Ojamaa, Triinu Religiooni arengust klassieelses ühiskonnas. Rahvaluule ja etnograafia. Noored filoloogias 1987:2. Noorteadlaste konverents 8. ja 9. detsembril. Teesid. Tallinn 1987, 15-17.

Ojamaa, Triinu Samojeedid. Teater. Muusika. Kino 1990:8, 51-57, ill, noot. [Summary: The Samoyeds, 95].

Ojamaa, Triinu The Nganasan folk instruments. Congressus Septimus Internationalis Fenno-Ugristarum. Debrecen 27. VIII. 2. IX. 1990. 4. Sessiones sectionum. Dissertationes. Ethnologica et folklorica. Debrecen 1990, 255-259.

Ojamaa, Triinu The Nganasan folk instruments. Congressus Septimus Internationalis Fenno-Ugristarum. Debrecen 27. VIII. 2. IX. 1990. 2B. Summaria dissertationum. Debrecen 1990, 62.

Ojamaa, Triinu The Nganasan Improvisatory Chants / Ingrid Rüütel (toim); Estonian Academy of Sciences, Division of Humanities and Social Sciences. Preprint KKI 64. Tallinn 1990. 36 lk, noot.

Ojamaa, Triinu The Nganasan rite musical instruments. Traditional Folk Belief Today. Conference dedicated to the 90th anniversary of Oskar Loorits. Tartu 1990, 98-99.

Ojamaa, Triinu The Nganasan Sound Instrumentary. CIFU-7 Debrecen. August 27-September 2, 1990 / Ingrid Rüütel (toim); Estonian Academy of Sciences, Division of Humanities and Social Sciences. Preprint KKI 68. Tallinn 1990. 35 lk, ill, noot.

Ojasson, Oskar August Kitzbergi "Maimu" tekkelugu. Eesti Kirjandus 1935:7, 305-317; 1935:8, 354-365. [(1) Tuglas, Fr[iedebert] Lisandeid "Maimu" tekkeloo juurde. Eesti Kirjandus 1935:7].

Ojaveer, K. Mõtisklusi elust haua taga. Kultuur ja Elu 1973:9, 27-30.

Okkola, Toivo Vanhan runolaulun häviämisestä Virossa. Juhlajulkaisu professori Kaarle Krohn’in kuusikymmenvuotis-päivänä toukok. 10:ntenä v. 1923. Suomi 5:2. Helsinki: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura, 1923, 211-247.

Okkonen, Onni Kalevalasta ja Kalevanpojasta sekä heihin liittyvistä runoista. Kalevalaseuran vuosikirja 20/21.1940/1941. Porvoo; Helsinki 1941, 198-207.

Okkonen, Onni Maailmansynty-runo. Kalevalaseuran vuosikirja 1. Helsinki 1921, 123-137.

Olearius, Adam Von den Unteutschen oder alten Lieffländischen Ein-wohnern = Mittesakslastest ehk vanadest Liivimaa elanikest. E[duard] Laugaste Eesti rahvaluuleteaduse ajalugu [1]. Valitud tekste ja pilte. Tallinn: Eesti Riiklik Kirjastus, 1963, 44-59, ill, kaart. [Allikas: Viel Vermehrte Moscowitische und Persianische Reise-beschreibung von Adam Olearius außgegebene Schrifften. Von Neuen auffgelegt Ao 1696 ].

Olesk, P[eeter] Märkmeid IV kevadsessioonilt [: Konverents: 26.-27.04.1982, Tartu]. Looming 1982:6, 849-850.

Olesk, P[eeter] Probleeme V kevadsessioonilt [: Konverents: 27.04.1984, Tartu]. Looming 1984:6, 846-847.

Olesk, Peeter "Noor-Eesti" põlvkond ja Jakob Hurda pärand. Dr. Jakob Hurda 150. sünniaastapäevale pühendatud ettekandekoosolek 22. aprillil 1989. a. Tartu 1989, 10-11.

Olesk, Peeter Allikate tulevik. Kirjandusmuuseum 50. Keel ja Kirjandus 1990:12, 746-750.

Olesk, Peeter Eesti ja üldise kirjanduse kateedri materjalidest Kirjandus-muuseumis. Eesti kirjanduse ja rahvaluule uurimise probleeme. Eesti kirjanduse ja rahvaluule kateedri 40. aastapäevale pühendatud konverentsi teesid. 24. november 1984. a. Tartu 1984, 3-5.

Olesk, Peeter Eesti Rahvaluule Arhiiv 60. Mõtiskelu. Keel ja Kirjandus 1987:9, 568-569.

Olesk, Peeter Eesti-saksa kirjandusalased kontaktid XIX sajandi alguses. Eesti rahvalaul ja K. Immermanni triloogia "Alexis". Литературоведение. Литературные влияния и текстовые контакты. Труды по романо-германской филологии. Tartu Riikliku Ülikooli Toimetised 727. Tartu 1986, 118-122. [Резюме: Эстонско-немецкие литературные контакты в на-чале Х1Х века: эстонская народная песня и трилогия К. Имермана "Алехис"].

Olesk, Peeter III kevadsessioon Kirjandusmuuseumis [: Konverents: 28.04.1981, Tartu]. Looming 1981:7, 1037.

Olesk, Peeter Probleemid ja asjaolud. ("Eesti folkloristika täna ja homme"). Keel ja Kirjandus 1990:9, 513-522.

Olesk, Peeter Rudolf Põldmäe (27. II 1908-7. II 1988). Keel ja Kirjandus 1988:5, 313-314, ill.

Olesk, Peeter Tartu ülikool ja Kirjandusmuuseum = Олеск Пеэтер Тартуский университет и Литературный музей. XXVI Kreutzwaldi päevade konverentsi ettekannete teesid = Тезисы докладов XXVI конфе-ренции "Дни Крейцвальда". Tartu 1982, 9-11; 39-41.

Olesk, Peeter Tänamatu töö saatus. Heldur Niidust mõeldes [: Heldur Niit 60]. Looming 1988:9, 1281-1283.

Olesk, Peeter Töö ja töö. Rudolf Põldmäe 80. Keel ja Kirjandus 1988:2, 112-113.

Olesk, Peeter Universaalsuse sisu. Mall Hiiemäe juubeliks [: Mall Hiiemäe 50]. Keel ja Kirjandus 1987:1, 58, ill.

Olesk, Peeter Varamu ja vaimne kestmine [: Eesti TA Fr. R. Kreutzwaldi nim. Kirjandusmuuseum]. 34. Kreutzwaldi päevad "Kirjandusmuuseum 50" teesid. 20.-21. detsember 1990. Tartu 1990, 3-6.

Olesk, S[irje] 26. Kreutzwaldi päevad [: Konverents: 26.-27.12.1982, Tartu]. Looming 1983:2, 281-282.

Olesk, S[irje] IV kevadsessioon Kirjandusmuuseumis [: Konverents: 26.-27.04.1982, Tartu]. Keel ja Kirjandus 1982:7, 391-392.

Olesk, S[irje] Kirjandusmuuseum 40-aastane. Eesti NSV Teaduste Akadeemia Toimetised. Ühiskonnateadused 30.1981:3, 344-347. [Rahvaluuleosakond, 345-346].

Olesk, S[irje] XXIV Kreutzwaldi päevad [: Konverents: 26.-27.12.1980, Tartu]. Looming 1981:2, 296-297.

Olesk, Sirje Jakob Hurda luuletustest. Keel ja Kirjandus 1989:7, 428-430.

Olesk, Sirje Noorteadlaste konverents Kirjandusmuuseumis [: Konverents: 14.05.1986, Tartu]. Keel ja Kirjandus 1986:9, 572.

Olesk, Sirje V kevadsessioon Kirjandusmuuseumis [: Konverents: 27.04.1984, Tartu]. Keel ja Kirjandus 1984:7, 445-446.

Olesk, Sirje; Hinrikus, Rutt XXXI Kreutzwaldi päevad [: Konverents: 26.-27.12.1987, Tartu]. Looming 1988:2, 275-278.

Olesk, Sirje; Kasterpalu, Margus XXXIII Kreutzwaldi päevad [: Kon-verents: 26.-27.12.1989, Tartu]. Looming 1990:3, 427-430.

Olev Jõe auhind Heldur Niidule. Keel ja Kirjandus 1992:3, 192.

Olgu õnne, et elada, olgu tervist teha tööda... [: Alviine Antonius; Liisa Aruse; Marie Helimets; Olga Jõgever; Alma Kivi; Kadri Kukk; Hugo Lepiku; Helene Liivak; August Martin; Marta Mäesalu; August Randpõld; Julius Sildvee; Oskar Surva; Elisabet Tuisk; Johannes Valdur; Anna Vari; Villem Viirmann; Marie Villemson (Priks)]. Rahvapärimuste koguja 9. Tartu 1974, 59-85, ill.

Olgu õnne, et elada, olgu tervist teha tööda... [: Amaalie Akerberg; Paul Ariste; Ilse Elias; Veera Hütsi; Greete Jents; Leontine Jõgi; Albert Kald; Anu Kask; Orest (Oskar) Koel; Jekart Kõmmus; Juhkim (Jefim) Luuga; Anna Oks; Rosalie Ottesson; Linda Palu; Olga Peda; Johannes Piirsoo; Maire (Marie) Roop; Mari Sarv; Liisa Sikut; Veera Soo; Marie Tuul; Richard Viidalepp; Paulopriit Voolaine]. Rahvapärimuste koguja 10. Tartu 1976, 79-113, ill.

Olgu õnne, et elada, olgu tervist teha tööda... [: Ida Aavekukk; Salme Kiislar; Edur Maasik; August Melso; Johannes Olev; Laura Pihlapuu; Maria Pill; Theodor Saar; Priidu Tammepuu; Oskar Treial; Artur Vigla]. Rahvapärimuste koguja 8. Tartu 1972, 65-74, ill.

On aeg F. R. Faehlmann’i mälestust jäädvustada! Eesti Kirjandus 1927:12, 684-688, ill.

Oras, Ants [Under, Marie Õnnevarjutus. Kogu ballaade. Tartu 1929]. Looming 1930:2, 220-222.

Oras, Ants Foreword: The epic and Kalevipoeg. Fr[iedrich] R[einhold] Kreutzwald Kalevipoeg: An Ancient Estonian Tale. Compiled by Fr. R. Kreutzwald. Moorestown, New Jersey: Symposia, 1982, IX-XI.

Oras, Janika ES-i rahvaluulesektsioonis [: Koosolek: 5.04.1990, Tartu]. Keel ja Kirjandus 1990:7, 446-447.

Oras, Janika Muhu lastelaulude viisid. 33. Kreutzwaldi päevade konve-rentsi ettekannete teesid. 26.-27. detsember 1989. Tartu 1989, 16-18.

Oras, Janika Muhu lastelauluviisid. Eesti rahvaluule käsitlusi. Töid eesti filoloogia alalt. Tartu Ülikooli Toimetised 943. Tartu 1992, 30-44, noot.

Oras, Janika Muhu laulud / Vaike Sarv (toim); Kristin Kuutma (toim); Eesti Rahvakultuuri Arenduskeskus. Folkloor. Meie Repertuaar 1991:2. Tallinn 1991. 65 lk, noot.

Oras, Janika; Korb, Anu ES-i rahvaluulesektsioonis [: Koosolekud: 31.01.1991; 28.02.1991, Tartu]. Keel ja Kirjandus 1991:5, 316-317.

Oras, Urmas  Haljala lauliku Leenu Akkeri (1831-1913) lauluteemad. Kirjandusmuuseumi VII kevadsessioon. 20. aprill 1988. Ettekannete teesid. Tartu 1988, 6-7.

Oras, Urmas Folkloorist tänapäeval ehk traditsiooniga ühel pool [: Seminar: 12.-13.03.1991, Tartu]. Keel ja Kirjandus 1991:8, 509-511.

Oras, Urmas; Salve, Kristi ES-i rahvaluulesektsioonis [: Koosolekud: 29.10.1987; 26.11.1987, Tartu]. Keel ja Kirjandus 1988:3, 186-187.

Oskar Kalda sajandal sünnipäeval. Looming 1968:10, 1598-1599.

Otsing, Diana Avaveerg [: Eesti rahvatantsujuhtide koolitusprogrammist]. Kultuur ja Elu 1983:7, 1.

Ott, A. Lood ja laulud Tõstamaalt [: Rahvamuusikaõhtu: 1973, Tallinn]. Kultuur ja Elu 1974:1, 44-45, ill.

Ott, A. Nagu ema laul [: Sööt, Andres (reissöör); Mikkel, Helju (stsena-rist); Rummo, Paul-Eerik (stsenarist) Elavad mustrid (dokumentaalfilm eesti rahvatantsust)]. Kultuur ja Elu 1972:9, 8-11, ill.

Ottin, A[rno] Tantsuarmastus ja ahelreaktsioon [: Rahvatantsurühma "Kul-jus" juhid Salme ja Otto Valgemäe]. Kultuur ja Elu 1964:3, 26-31, ill.

Ottin, A[rno] Torrõd, killõd, torupillid [: Igor Tõnurist ja folkloorirühm "Leegajus"]. Kultuur ja Elu 1973:4, 8-12, ill.

Ottin, Arno Rahvamuusikapidu Rakveres. Kultuur ja Elu 1984:9, 28-32, ill.

Ottin, Arno Virulased [: Rahvatantsurühm "Virulane"]. Kultuur ja Elu 1981:4, 22-25, ill.