176. “Hundisari”

Kord tuulutanud vanasti mees rehe all vilja. Ära minnes jätnud ta rehevärava lahti ja tühja sarja rehevärava juure ripnema. Ka pink jäänud sarja juure. Sama talu koer oli metsa läinud ja seal hundiga kokku juhtunud. Koer hakkanud hundi eest põgenema. Hunt ajanud teda taga. Ennekui hunt oleks koera kätte saanud, jõudnud koer rehe alla, Koer hüpanud pingi peale, hunt tagant järele. Suure rabelemisega sattunud hunt sarja. Sari olnud aga niipalju õre, et kõik hundi jalad läbi sarja välja juhtusid minema. Sari olnud nii kõrgel, et hundi jalad ei ole läbi sarja põranda külge puutunud. Nõnda jäänud hunt sarja, kust peremees teda leidnud ja ära tapnud. Sest ajast saadik nimetanud seal ümbruses elavad inimesed õredat sarja hundisarjaks.

E 55846/6a < Kambja khk., Vana-Kuuste v., Liiva alevik — G. Kripson < Marie Rüütli (1925).