Rahvariietes naine kartulivagusid kõplamas. Tagaplaanil külavaade. Mordva ANSV Kovõlkino raj. Valgapino k. E. Saarde, 1965. (Fk 1437:30) |
'Kapsad lõikame künas rauaga katki ja valame tünni; hiljem soolame, vett paneme'. |
Maapealne kelder poharjam seest. Kurgi- ja kapsatünnid. Mordva ANSV Kovõlkino raj. Staroje Pshenevo k. J. Karm, 1985. (Fk 2131:76) |
'Hästi tünni aurutada on vaja tammevihaga neli või viis päeva tulises keevas vees'. |
'Tünni valad vett, mitte täita kurkidega, aga veega täita servani ja valada soola; ja pool valada küüslauku ja viis grammi loorberilehti ja kaunpipart, tilli ja laotada türnpuu, kirsilehti ja mustsõstralehti'. |
Sibulate kuivatamine. Laut. Bashkiiri ANSV Fjodorovka raj. Kuzminovka k. (moksha). H. Sarv, 1983. (Fk 2028:77) |
Söögilaud kurkide ja tomatitega. I. Särg, 1999. |
Kelder (matf), piima ja juurvilja hoidmiseks. Mordva ANSV Zubovo-Poljana raj. Podljassovo k. E. Saarde, 1965. (Fk 1437:371) |
'Nad korjavad õunad, lõikavad katki, valavad ajalehe peale, toovad päikese kätte kaheks-kolmeks päevaks; hiljem valavad plaadi peale ja lükkavad ahju kuivama'. |
Aida kelder matv. Mordva ANSV Zubovo-Poljana raj. Mordovski Pimburi k. J. Karm, 1984. (Fk 2086:124) |
Ait. Laetalal ripuvad kuivatatud kalad ja seened. Mordva ANSV Zubovo-Poljana raj. Mordovski Pimburi k. J. Karm, 1984. (Fk 2086:150) |
'Seened valame vette, peseme ja soolame; paneme sisse küüslauku, tilli ja soola'. |