'Sinna kartuleid, hirsitangu, nuudleid, sibulaid, paastuõli; selline on paastuõlisupp'. |
'Kapsas, porgand, sibulat praed, paastuõli, tomatit, liha, muna lööd sisse'. |
Paastusupi söömine puulusikatega ühisest kausist. Mordva ANSV Itshalki raj. Lobaski k. J. Karm, 1986. (Fk 2177:50) |
'Liha leotatakse, kartulit, kapsast, veega täidame, keedame tule juures, võtame välja, maitsestame, praetud sibulat paneme; ahi on küdenud ja katame kaanega ja ahju paneme, keeb kaks tundi ja söömine'. |
Mordva rahvuspüha Rasken Ozks. Keedetakse ohvrihärja lihast suppi. Chukaly küla lähedal. I. Tenno, 1999. |
'Võtame jahu, sinna valame mune, võid, soola, vett; segavad, võtavad taigna; rullivad, et paksus oleks 15-20 mm; lõigata noaga väikesed tükikesed; keedame vee; laseme tükikesed sisse; kui keeb, keemiseni võtame tooreid mune, teeme munaroa, valame hapukoort ja võid'. |
'Pesevad hirsi, valavad kastrulisse, kaks lusikatäit pannakse soola, piima ja panevad keema; keedab ilma katmata, kui on keenud, katavad kastruli ahjus ja küpseb hästi'. |
'Võetakse nuudlid, valatakse sinna vett, õli ja torkavad ahju keema; kahe tunni pärast on nuudlid keenud'. |
'Võtavad piima, valavad kaussi või potti, keeb, sinna valatakse nuudlid ja lükkavad ahju; keedavad ja valatakse sinna soola'. |
Olga Rjabova tehtud külm supp salved või okroshka. Mordva, Taula k. (Podlesnaja Tavla). I. Särg, 1999. |
'Vee ja herned valavad potti, ahju lükkavad, hiljem keeb, võtavad välja, tambivad peeneks ja hakkavad sööma'. |