'Hirssi pesevad kaks või kolm korda puhta veega, hiljem valavad kastrulisse, panevad soola, piima ja tõukavad keema; liigutavad, katavad kaanega, et hauduks hästi ja keeks maitsvaks'. |
'Nad kuivatavad kaera, tambivad jahuks, loputavad, jahu lasevad läbi sõela; puhta jahu valavad kastrulisse; valatakse vett, soola, keedetakse ja segatakse kolm-neli korda ja see pakseneb, siis keevad'. |
Uhmrit demonstreerib Pelageja Gurjanovna Tshubajeva. Mordva ANSV Kovõlkino raj. Novoje Pshenevo k. J. Karm, 1985. (Fk 2131:171) | Uhmer. Mordva ANSV Kovõlkino raj. Novoje Pshenevo k. J. Karm, 1985. (Fk 2131:165) |
'Kulaga tehakse rukkijahust; sinna pannakse õunu, kirsse ja maitse järgi suhkrut, et oleks maitsev; seda on vaja keeta kaks või kolm päeva'. |