Käina

[Kolm kivi Käina kiriku pihta]
Vanakuri visand Saaremaalt kolm kivi Käina kiriku pihta: üks praegu Orjagus, teine Palupõllu määl ja kolmas Kärdla tee ääres. Nee on ka mehised kivid kohe.
ERA II 188, 357 (48) < Käina khk. ja v., Käina k. - E. Ennist < Jaan Suuster, sünd. 1874. a.; Leena Suuster, sünd. 1877. a. (1938).
Vt. HVM II, muist. 6 E.

[Käina kirik]
(Vanapagan lõhub Leigri poolt ehitatud Käina kirikut.)
ERA II 9, 58/9 (14) < Käina khk. ja v., Männamaa k. - M. Meiusi < Johannes Lauri, 55 a. (1928).
Vt. HVM II, muist. 10 (Leiger).

Kallaste pangas on mäekülje sees suur koobas. See olevat Vanapagana sepakoda. Mitmed inimesed, kes säält pimedas läbi on käinud, on sealt koopast raua kõlksumist kuulnud ja praegugi ei julge ebausklikud inimesed sealt pimedas ega üksinda mööda minna.
ERA II 229, 379 (11) < Käina khk. ja v., Jausa k. - V. Juurman < Therese Mäkk, 36 a. (1939).

ERA II 188, 299/300 (6) < Käina khk. ja v., Putkaste as. < Pühalepa - E. Ennist < Anna Suuster, sünd. 1863. a. (1938).
Vt. HVM II, muist. 164.

ERA II 188, 299/300 (6) < Käina khk. ja v., Putkaste as. < Pühalepa khk. - E. Ennist < Anna Suuster, sünd. 1863. a. (1938).

ERA II 188, 299/30 (6) < Käina khk. ja v., Putkaste as. < Pühalepa khk.- E. Ennist < Anna Suuster, sünd. 1863. a. (1938).

[Käina kirik]