Jaani

Põdrakivi
Muiste lõppenud Vanapaganal liha otsa. Läinud siis metsa jahile. Varsti saanudki uhke põdra jälile, aga põder jooksnud nii kiiresti, et Vanapagan ei saanud teda kuidagi kätte. Saanud viimaks vihaseks, haaranud kivi ja visanud sellega põdrale otse pähe. Hoobi tagajärjel surnudki põder, kust Vanapagan ta selga võttis ja oma teed läks. Kivi on praegu veel Kordi talu põllul, kus ta Põdrakivi nime kannab.
ERA II 233, 360/1 (4) < Jaani khk., Maasi v., Ööriku k. - K. Ükskask < Juulia Ükskask, 33 a. (1939).

Tondikivi
Muiste põgenenud põrgust üks inimese hing ära. Tont saanud seda kohe aru, et ta kadunud oli, ja läks ruttu teda taga ajama. Jooksnud nii, et maasse jäänud suured jäljed, jooksnud ka üle suure kivi, kuhu jäid jäljed. Kus ta selle hinge kätte sai, ei tea, aga et ta seda taga ajas, tunnistab see kivi, veel praegugi paistavad jäljed kivil.
Kivi asub Juma talu karjamaal.
ERA II 233, 368 (12) < Jaani khk., Maasi v., Ööriku k. < Pöide khk., Tornimäe v., Ariste k. - K. Ükskask < Elisaveta Ükskask, 67 a. (1939).