Hargla

[Vanakuradid pesevad Pulliojas rõivaid]
Vanast olli vanakuradi mõsknu Pulliojan rõivid. Sedä oll tettü enambüsi nelläpäävä õdakuti. Kui mõni tõnõ inemine müüdä oll lännü, sis oll kutsutu tuud ka sinna.
Pullioja asub Mõnistes Pullirahva maal.
ERA II 243, 747 (49) < Hargla khk., Mõniste v. - L. Kuus < Marie Pähn, 52 a. (1939).

[Paganamaa Krabil]
Miks hüütakse Krabit Paganamaaks
Krabi k/n. on juba ammu tuntud Paganamaana. Vanasti oli Krabi üks metsarikkamaid kohti Lõuna-Eestis. Sel ajal teinud Vanapagan Krabil kõvasti mürglit: viinud inimesi põrgusse, nõidunud inimestele ja loomadele igasugu kurje haigusi kaela ja käinud öösiti koduloomade verd imemas. Sellest see Paganamaa nimetus tulnudki.
RKM II 70, 404 (2) < Hargla khk., Mõniste k/n., Saru k. - B. Hanimägi, sünd. 1898. a. (1958). Vt. Maapinnavormid, muist. 455. Vt. ka Kivikandmine, muist. 246.

ERA II 243, 747 (49) < Hargla khk., Mõniste v. - L. Kuus < Marie Pähn, 52 a. (1939)