Väike Väerada

12. mai teisipäevaseminari raames käidi Tiina Viksi juhtimisel Elva väerajal, kus kuulati lugusid puukujude valmimisest, nende autoritest, pärimust loodusest, tervisest ja kujudest; proovisime ka ise kõik kohad läbi. Oli just nii ilus nagu piltidel on näha.

Lähemalt saab radade valmimise ja kujude legendide kohta lugeda Tiina Viksi lõputööst „Mütoloogilised ja muinasjutulised puukujud - Elva Nokia.“

Mõned mõtted väeraja kohta:

Tervisespordikeskuse direktor Karl Kontor on avamisel lausunud: ”Väeraja valmimine on kollektiivne looming. See oli idee, mis läks inimestele korda ja toetajaid selle teostamiseks polnud raske leida. Kui linnapealt projektiks raha küsimas käisin, arvas see peale mõningast arupidamist, et äkki see ongi Elva Nokia!”

Loodusteaduste õppejõud Reet Priimani arvates: „Selle terviserajaga tahame väärtustada Elva erilist asendit järvede, jõgede ja männimetsa rüpes. Siin ei ole mingit imet, see on inimeste usk ja loodusega ühte sulandumine. Puukujud Eesti muinasjuttudest annavad loodusraja tervistavale toimele emotsionaalse mõtte. Väike Väerada pole küll pikk, aga kogu mets on siin väge täis.

Vaata pilte