Ajalooline traditsioon: V�ike-Maarja.

Arhiivid - koolide arhiivid

Väike-Maarja algkooli arhiiv hoidub kooliklassis kapis korraldatult. 1922. a on koostatud nimistu, mis sisaldab praegu materjale aastatest 1878 (?) - 1931, kokku 398 numbrit. Siia hulka on võetud ka venekeelne osa lastekirjandust kooli raamatukogust 247 numbriga ja kümmekond maakaarti. Kooli arhiivmaterjali on 138 numbrit, mis koosneb järgmist liiki arhivaalidest: pedgoogikanõukogu protokolliraamatud, korrapidajate protokolliraamatud, klassipäevikud, kassaraamatud, aidaraamatud, näitemüügi arveraamatud, “Juubelipidu mälestuse raamat 1923. a” (peokirjeldus, osa võtnud endiste õpilaste allkirjad ja elukutsed), kooli raamatukogu ja selle tarvitajate nimistu, sissetulnud kirju, linnakooli tunnistusi, koolilaste lahkumise teatelehti, arveid, eksami kiritöid, koolilaudade kirjeldusi, kooli hoolekogu materjale ja a. 1901 - 1909 tütarlastekooli arhivaale.
EKLA, f 199, m 58, 13 (27) < Väike-Maarja khk. - Olga Männik (1931/32)