Ajalooline traditsioon: V�ike-Maarja.

Arhiivid - kirikuarhiivid

Väike-Maarja kirikuarhiiv asub kantseleis seinasse müüritud tulekindlas kapis. Omab nimistut, millega arhiiv antud üle praegusele õpetajale 1930. a oktoobris. Nimistusse on võetud 57 raamatut. Nendest vanemad konvendi otsused 1753. a. Kirikukroonika 1836 - 1917 a. Peale raamatute on arhiivis umbes kaks meetrit lahtisi akte ja kirju alates 19. sajandi teisest poolest. Enamuses - kirikueestseisja aktid, seadused, ringkirjad jne. Üks kaust kooliasju, kus muuhulgas kiri kooliõpetaja Einbaumi tagandamisest vene keele oskamatuse pärast. 1883. a kogukondade otsused minna üle kiriku teokohustuselt rahakohustusele, arvates ümber üks künnipäev 1 rubla peale jne. Arhiiv põles ühes pastoraadiga 1883. a. Vanem osa asub Eestimaa Rüütelkonna Arhiivis.
EKLA, f 199, m 58, 8 (24) < Väike-Maarja khk. - Olga Männik (1931/32)