Ajalooline traditsioon: V�ike-Maarja.

Ärkamisaeg - Eesti Kirjameeste Selts

Eesti Kirjameeste Seltsis kirjutasime protesti Kõrvi vastu ja avaldasime “Postimehes.” Jõgever kutsus meid enda juurde Rakverre ning pani ette kas sealsamas kirjutada Eesti Kirjameeste Seltsist lahkumise teade, või ta paneb meid ette vallandamiseks. Meid oli kuus: Elken, Pridik Trinkmann, Eipri koolmeister Joh. Saage, Kampmann ja mina. Elken ja mina olime väljaastumise vastu, aga Trinkmann ja Saage olid alles noored kooliõpetajad ja kartsid kroonuteenistust. Lõpuks kirjutasime alla seltsist väljaastumise teatele. (Jakob Liiv)
EKLA, f 199, m 58, 103 (265) < Väike-Maarja khk. - Olga Männik (1931/32)