Ajalooline traditsioon: T�ri.

Suusõnaline traditsioon - Haridusline olukord Türi kihelkonna koolides - Türi kihelkonna koolide ajalugu - Mäeküla kool

Mäeküla kool asutati umbes 1865. aastal. Esimeseks õpetajaks oli Märt Päärn, kes oli lõpetanud Pilistvere kihelkonnakooli. Hiljem viidi kool üle Vahesaarele, kus õpetajaks oli Jüri Kukk ja pärast Jüri Leisk. Jüri Leisk oli kreisikooli haridusega ja asus Vahesaarel umbes 10 aastat, kuni ajani mil asutati Retla külla ministeeriumikool ja suleti Mäeküla kool. Jüri Leisk oli ühtlasi ka Mäeküla valla kirjutaja. Kooli talu rentis vald mõisalt ja kandis kõik muud kulud.
EKLA, f 199, m 39, 141/2 (III-8) < Türi khk., Türi v., Mäeküla ms. - Linda Tamman < Mihkel Andrep, s. 1869 (1929)