Ajalooline traditsioon: T�ri.

Suusõnaline traditsioon - Haridusline olukord Türi kihelkonna koolides - Türi kihelkonna koolide ajalugu - Kirila kool

Esimene õpetaja Kirilas oli Jüri Nõmmik kuni 1870. aastani. 1870-1885 (umbes) oli õpetajaks Jaan Lööser. Järgmiseks õpetajaks oli Villem Vahter. Tema järele tuli õpetajaks Mihkel Nõmmik, siis Jakob Sõnajalg. Eesti aja algul viidi kool üle Mündi mõisa (ei kuulu Türi kihelkonda). Viimane koolimaja Kirilas ehitati umbes 1903. aastal.
EKLA, f 199, m 39, 141 (III-8) < Türi khk., Kirna v., Männaku k. - Linda Tamman < Jaan Paavel, s. 1854 (1929)