Ajalooline traditsioon: T�ri.

Suusõnaline traditsioon - Haridusline olukord Türi kihelkonna koolides - Türi kihelkonna koolide ajalugu - Oisu kool

Oisu kool asutati umbes 1862. aastal. Esimene õpetaja, kellest mälestusi enam pole, oli õpetajaks kuni 1864. aastani, mil tuli õpetajaks Mihkel Räpp. Õpetajale oli antud tasuks tema töö eest kooli talu, nimelt Vare talu, millise olid ostnud Oisuküla peremehed eraviisil ja kus kool asus kuni 1874. aastani, ...
EKLA, f 199, m 39, 140 (III-8) < Türi khk., Türi v., Kärevere k. - Linda Tamman < August Räpp, s. 1879 (1929)

... mil ta kolis üle Mara tallu, millise koha kinkis koolile Oisu mõisa omanik Rausch von Traubenberg.
EKLA, f 199, m 39, 140 (III-8) < Türi khk., Türi v., Oisu k. - Linda Tamman < Amalie Traubenberg, s. 1854 (1929)

Peale koolitalu oli õpetajal palgaks veel 28 rubla aastas Kärevere kogukonnalt. Oma hariduse oli Mihkel Räpp saanud Pilistvere kihelkonnakoolis ja õpetaja eksami sooritanud Türi kirikuõpetaja juures. Tulevaselt õpetajalt nõuti teadmisi usuõpetuses, muusikas, rehkenduses, eesti- ja saksa keeles ja kirjutamises. Venestusaja algul oli Oisu küla koolis vene keele õpetajaks Mihkel Räppu tütar, hiljem ka poeg August. Oisu küla kool suleti 1901. aastal, mil asutati Retla külas ministeeriumikool.
EKLA, f 199, m 39, 140/1 < Türi khk., Türi v., Kärevere k. - Linda Tamman < August Räpp, s. 1879 (1929)

Kuni 1902. aastani pidas Oisus kooli eraviisil edasi Mihkel Räppu tütar.
EKLA, f 199, m 39, 141 (III-8) < Türi khk., Türi v., Retla k. - Linda Tamman < Ann Õunapuu, s. 1844 (1929)