Ajalooline traditsioon: T�ri.

Suusõnaline traditsioon - Rahva majandusline elu - Voorid

Vooride arv, kas Tallinnasse, Narva, Pärnu või Pihkvasse, oli talude kohta teoorjuse ajal kindlaks määratud. Nii käidi kuuepäevakohalt Särevere mõisast aastas kolm korda vooriga Tallinnas.
EKLA, f 199, m 39, 62 (III-5b) < Türi khk., Türi v., Särevere ms. - Linda Tamman < Toomas Parbu (Toa-Toomas), s. 1852 (1929)

Alliku mõisast käidi viinavooridega Narvas. Teekond kestis tihti üle kahe nädala ja et reed olid rautamata jalastega, mis pikal teel kergesti läbi võisid kuluda, siis võeti kaasa puust liiste, milliseid löödi jalastele alla.
EKLA, f 199, m 39, 62 (III-5b) < Türi khk., Türi v., Kärevere k. - Linda Tamman < August Räpp, s. 1879 (1929)

Viljavoorid Lokuta mõisast Tallinna olid ikka 10-15 hobusekoorma suurused.
EKLA, f 199, m 39, 62 (III-5b) < Türi khk., Türi v., Tännassilma k. - Linda Tamman < Hans Pent, s. 1858 (1929)

Vahastu mõisas tehti 4 voori Tallinna ja peale selle veel 25 voori päeva.
EKLA, f 199, m 39, 62 (III-5b) < Türi khk., Vahastu k. - Linda Tamman < Jaan Kintsler, s. 1847 (1929)