Ajalooline traditsioon: T�ri.

Arhiivid - Türi kiriku arhiiv

Arhiive leidus ainult vallamajades ja sealgi osalt hävinenud. Koolide arhiivides leidub harilikult ainult kroonikaid. Mõisates pole samuti mingisuguseid arhiive peale mõne üksiku, kuid ka neis mõisates polnud arhiivid kohal, vaid olid kas Tallinnas või hoopis väljamaal.
Türi kiriku arhiivi ei olnud kohal, selle oli endaga Tallinna kaasa viinud endine Türi kirikuõpetaja Paul Kuusik. Arhiivis olevat olnud ka kroonika. Ülevaate kiriku arhiivist võis saada ainult Paul Kuusiku ametipidamise ja asjaajamise üleandmise aktist. Selle dokumendi järele kuuluvad Türi kiriku arhiivi järgmised raamatud:
"Teistest usutunnistustest meie usku tulnute nimekiri. - 1 raamat 1905. a. alates."
"Kiriku kroonika, alates 1833. aastast."