Peeterristi

Kuidas on saanud Peeterristi küla endale nime. Kaua aega tagasi oli meri suurem, tema alla ulatus nüüdne Lutsu soo ja suur mets. Meri ulatus nüüdse Peeterristi küla ligidale, praeguski on see endine merepind soine ja madal, teda hoidis edasi tungimast kõrge kallas. Kord olnud üks laev merehädas ja kapten olla tõutanud, kui ta pääseb, siis ta ehitab Jumala heaks midagi. Ta pääsis mõne mehega randa, aga laev uppus ja praegugi on see koht maapinnast natuke kõrgem. Ta täitis oma lubaduse ja ehitas kabeli ja sealt saigi see küla oma nime. Sest kapteni nimi oli Peeter. Ja tööde juures sai surma üks Peetri kaaslastest, ta maeti sinna ja pandi hauale kivitahvel ja rist. Sellest saigi teine pool sõna rist - Peeterristi.

Tagasi kihelkonnakaardile Tagasi üldkaardile
Ajalugu