Teater "Võitleja"

Aga elu lükkas nii, et näitlejat minust ei saanud, kuigi ka Narva teater Võitlejas olin 1925-1928. a. asjaarmastajana. On meeles rahvaetendustel päevakajade ja kupleede ettekandja Aleksander Arry. Päevakajad ja kupleed sepitsesime ise valmis. Palju nalja tegi ka paks madaam pr. Jürgens, kellel oli auväärt korpus ja saunakaal 10 puuda ligi. Juba tema liigutused ja miimika kutsusivad rahva hulgas naerumürina ja aplausi välja; enne kui ta veel midagi suutis pajatada. Temale vastas koomik Gustav Wiilmann-Wiljur, kuid kurb oli see, et loodus ei olnud teda hää lauluhäälega õnnistanud. Minuga juhtus aga nii, et 1927. a. 24. dets. panin pruudiga leivad ühte kappi, ja ei kuulanud kooliõe kirja, et tahad tähtsaid töösid teha, rahulisi päevi näha, siis sull' sõber ütlen ma: “Ela ilma naiseta! Elu täis on kisa, kära, põlga iga neiu ära!” Ja eks siis ka tulnudki majanduse mured, töö ja õppimise koorem suurenes, sest oli ju vaja ühismajandust rajada.
(Jutustanud Oskar Surva 1969. aastal)

Tagasi kihelkonnakaardile Tagasi üldkaardile