Purtse Tarakallas

Purtse Tarakallas on ringvalliga ümbritsetud neemiklinnus, mis asub Purtse jõe idakaldal. Linnuse hoov on õhukese ja leiuvaese kultuurkihiga. Esialgu on kuivlaoga kivisein piiranud linnust vaid idaküljelt, hiljem on kivimüüriga ümbritsetud kogu linnuse ala. Kividest ja pinnasest valli harjal on olnud omakorda palkrajatised. Idaküljel, linnuse kõige tugevamini kaitstud osal, on olnud kivimüüri ees veel kahe meetri laiune kraav. Linnust kasutati 8. - 13. sajandil. Purtse Tarakallason ringvalliga ümbritsetud neemiklinnus, mis asub Purtse jõe idakaldal. Linnuse hoov on õhukese ja leiuvaese kultuurkihiga. Esialgu on kuivlaoga kivisein piiranud linnust vaid idaküljelt, hiljem on kivimüüriga ümbritsetud kogu linnuse ala. Kividest ja pinnasest valli harjal on olnud omakorda palkrajatised. Idaküljel, linnuse kõige tugevamini kaitstud osal, on olnud kivimüüri ees veel kahe meetri laiune kraav. Linnust kasutati 8. - 13. sajandil.

Tagasi pärimusteksti juurde Tagasi üldkaardile

Purtse Tarakallas