Uikala

Keset suuri metsi, Jõhvi ja Toila vahekohas oli Uikala-nimeline metsavahikoht. Et sinna pääseda, tuli käia 3 km pehmet metsateed. Metsavahi maja ümbruses suure metsa all on palju majavaremeid. Neid varemeid nägin mina ka sel ajal, kui seal karjas käisin. Vana endine metsavaht rääkis, et siin on olnud vanasti suur küla, mille nimeks oli Ujuküla. Suure Põhjasõja järele olid aga sellest külast peale ühe talu ainult varemed järele jäänud. Rahvasuus muutus see nimi aja jooksul nagu lihtsamaks-lühemaks. Ujukülast sai Uikala. Endine nimetus Ujuküla on tulnud sellest, et vesi need ümbruskonna maad kevadeti ja suurte vihmade järele laialt üle ujutas. Sinna metsa mõni aasta tagasi rajatud uudisasundus kannab selle koha järele Uikala nimetust.

Tagasi kihelkonnakaardile Tagasi üldkaardile

Uikala