Kauksi sild

See oli kolme aasta eest, kui Kauksis tehti uut silda. Maa seest tuli nähtavale inimese luukere, mis pärast maeti kraavi kaldale ega pandud sinna mingit risti ega märki. Sügisel läks aga Kurus elutsev piirivalvur Ranna-Pungerja poole ja nägi, et keegi tuleb talle vastu. Aga see mees tuli imekiiresti sillale lähemale. Silla juurde saades kadus aga mees järsku ära nagu maa alla. Piirivalvuril kaasas olev koer jooksis algul vastutulijale vastu, aga peagi jooksis ta vingudes oma peremehe juurde ega läinud enam ära. Piirivalvur sillale jõudes läks vaatama, kuhu see salapärane mees kadus, aga oma suureks imestuseks ei näinud ta sääl isegi jälgi.

Teisel või kolmandal õhtul läksid säält silla juurest kaks naist mööda, kes elasid sääl lähedal. Nad nägid ka meest, kes neile vastu tuli ja nende ees just silla alla kadus.

Tagasi kihelkonnakaardile Tagasi üldkaardile

Kauksi sild