39. Puudel istumine keelatud

Rebane näeb tetre puu otsas istumas, läheb tema juurde puu alla ja räägib:

"Kas tead, teder, ma tulin sulle uudist rääkima. Nüüd on antud niisugune käsk kõikidele tetredele, et need enam puu otsas ja okstel istuda ei tohi, vaid peavad maa peal jooksma. Tule nüüd kohe, nagu kästud, puu otsast alla siia minu juurde maha!"

"Täiesti õige," kinnitab teder, "mina ise lugesin seda käsku, kuid seal oli veel teine käsk ka. Rebastele."

"Missugune? Mina seda küll ei ole näinud ega kuulnud?" küsib rebane.

"See teine käsk oli rebastele, et nemad ei tohi maas liikuda ega linnupesi otsida, vaid peavad tänasest päevast alates hüppama puuokstel. Tule, tule nüüd kohe üles minu juurde puu otsa, siis lähen ma alla maa peale."

"See käsk on küll antud," vastab rebane, "aga mul ei ole praegu aega seda täita. Mul praegu jalad külmetavad ja lapsed ootavad mind koju. Teinekord täidan käsu. Head aega!"

Ja rebane sörgib jälle metsa poole. Kavalus seekord ei aidanud.

39. Puudel istumine keelatud. RKM I 6, 135 Kose, Ravila – August Palm (1910–1957). – AT 62* – 2 t. Individuaalne arendus arvatavasti eelmise tüübi põhjal.