Koerad nõuavad õigust

Koerte elu oli väga kibe. Siis koerad tulid kord kokku, olnud väga kurvad: igaüks aga sõimab koeraks - me tahaks ka lahedamalt elada. Arutand, et valime saadiku, kes läheb Rooma ja saadame paavstile kaebtuse inimeste vastu.

Valindki ühe koera ja teind kirja valmis. Et aga saadikut pärast ära tunda, tõrvanud ta sabaaluse ära.

Saadik hakand minema. No teel tuld nälg, söönd kirja ära. Aga kus sa ikka kirjata lähed, tuld tagasi.

Nüüd otsivad koerad seda saadikut, kes pidi minema Rooma paavsti juure. Ja seepärast, kui koerad kokku saavad, kohe esimene asi, nuusutavad üksteist saba alt, et kas sina oledki see, kes pidi Rooma minema.

169. Koerad nõuavad õigust. ERA II 70, 52/3 (18) Türi, Vahastu v. < Hanila, Massu v. - Alfred Samet < Jaan Sammet, 54 a. (1934). - AT 200 A - 42 t.