152. Hundid kiusavad karu

Kurista metsas olnud vanasti karusid. Kord läinud keegi mees kuhugi pooleli heinakuhja otsa magama.

Korraga tuleb sinna karu suure jooksuga, hundikari järel. Karu hüpanud heinakuhja otsa ja hundid tahtnud ka järele tulla. Karu tahtnud neid takistada, ahminud esimeste käppadega sületäis sületäie järele heinu ja loopinud huntidele kaela. Mehel tuline hirm, et nüüd ahmib viimati ka tema sülle ja viskab huntide kätte.

Korraga tulnud talle meelde, et "karu kardab kella". Kabanudki siis suure hirmuga karu tagumiste jalgade vahelt – karu kohkunud ja hüpanud nagu tuul kuhja otsast alla huntide hulka, plaganud sealt siis üle lageda metsa kuhugi puusüldade vahele ja loopinud siis umbes kakskümmend sülda puid huntide pääle laiali.

152. Hundid kiusavad karu.ERA II 83, 528 (4) Põltsamaa – Aleksander Tiitsmaa (1928). – [AT 169 G*] + [87 A*] – Hundid kiusavad karu 3 t. + Karu loobib puuhalge 36 t.