Nõo pärimus

Tarkusi koduloomadest ja põllupidamisest

Tagasi esilehele

E 82115 (1) < Nõo khk., Ropka v. - H. Mart, Tartu Tütarlaste Gümn. õpil. < L. Bauman (1932) Sisestas Pille Parder 2003, kontrollis Luule Krikmann 2005, parandas Eva-Kait Kärblane 2005
Kui leppadel palju urbi, siis teisel aastal palju kartuleid.

E 82115 (4) < Nõo khk., Ropka v. - H. Mart, Tartu Tütarlaste Gümn. õpil. < L. Bauman (1932) Sisestas USN, kontrollis Luule Krikmann 2005, parandas Eva-Kait Kärblane 2005
Kui pihlakad õitsevad, on paras aeg otri külvata.

E 82117 (4) < Nõo, Ropka v. - H. Mart, Tartu Tütarlaste Gümn.õpil. < L. Bauman (1932) Sisestas USN, kontrollis Luule Krikmann 2005, parandas Eva-Kait Kärblane 2005
Jaanipäeva hommikul, kui karja saatmast tagasi tuldi, oli kombeks öelda äkkepulkadest kinnivõtmisel: "Piima ja koort, piima ja koort!" Usuti, et siis lehmad rohkesti piima hakkavad andma.

ERA II 34, 367/8 (1) < Nõo khk., Meeri v. - Oskar Loorits < Paulopriit Voolaine (1927) Sisestas USN, kontrollis Kadi Sarv, parandas Maarja Oras
Pungade rohkus kevadel haabadel tõotab hääd kaerasaaki.

ERA II 34, 368 (2) < Nõo khk., Meeri v. - Oskar Loorits < Paulopriit Voolaine (1927) Sisestas Kirke Mark 1999, kollatsioneeris Kadi Sarv, parandas Maarja Oras
Pungade rohkus kevadel kaskedel tõotab hääd odrasaaki.