Halliste pärimus

Regilaulud ja lastelaulud

Regilaulude hulgas on säilinud palju pikki eepilisi laule ja ballaade, erakordselt pikad on ka karja- ja töölaulud, samuti pulmalaulud.

Lastelaulude seast leiate uinutamislaule, sõrmenimesid, hüpitamisi ja mängitusi, lugemisi, narritusalme ja mängualguse lugemisi.

Tagasi esilehele

E 75993 (2) < Halliste khk., Laatre v. - Ervin Ilves, Pärnu Linna Poeglaste Gümn. õpil. < Anna Kööpler, 90 a., I. Ruus (1931) Sisestas Pille Parder 2003, kontrollis Luule Krikmann 2005, parandas Eva-Kait Kärblane 2005
Lihavõtteid nimetatud ka veel kiigepühadeks, sest siis ehitatud kiikusid ilusamaisse metsatukesse. Kiigu ehitajaiks olnud poisid ja tüdrukud. Kes kiikuda tahtnud, pidanud andma mune (muidugi värvituid, kas sibula-või lepakoortega). Kes mune ei andnud, see kiikuda ei saanud. Kui kiik valmis olnud, siis lauldud:
Tulge kokku külalapsed,
Kiik on tehtud kinnastega,