Silvia Silveus

Silvia Silveus

Cook & Groom

Meil oli Austraalias majanduskriis ja töökohti ei olnud saada, nii et kui meie Sydneysse jõudsime, siis ei olnd võimalik Sydneys üldse tööd saada. Mida teha?

Siis oli niisugune võimalus, et sai maale suurtaludesse tööle, aga maataludesse vajati kokkasid ja lambatapjaid. Me ei olnud ju midagi sellist teind, aga me läksime tööametisse ja küsiti, et cook and groom? See on kohe niisugune paariskäiv amet cook and groom.

Kas te oskate keeta?

Jaa. (Olin uue kokaraamatu ostnud.)

Siis öeldi, minu mehele öeldi niimoodi, et kas te oskate lehma lüpsta.

Ja tema oli skaut olnud palju aastaid ja teate, skaudipoisid lähevad maale, ja kui nad on laagris, lüpsavad natukene naabrite lehmi või niimoodi. No seda ta oli teinud, ja ta teadis, kuidas nisast piim välja tuleb igal juhul.

Aga huvitav oli see, et siis küsiti, et mitu lehma te tunnis lüpsate.

Ja ta ütles: Kuus.

Selle peale üteldi, et: Oi, siis te olete küll väga hea lüpsja!

Kui oleks öeldud kaksteist, siis oleks olnd rikutud! (Naerab.)

Hea küll. See oli väga ilus koht või station. See on nagu mõis, eks ole. Ja seal oli siis hobuste tõukasvatus ja lambaid oli midagi tuhandetes, kakskümmend või kolmkümmend tuhat või oli isegi rohkem. Meie saime selle koha. Mina sain kokaks ja mees sai groomiks. Ja niimoodi see hakkas.

Aga seal oli üks vanem abielupaar olid majavalitsejad. Nende nimi oli Holland. Ma isegi mäletan nende nime. Ja no, aga teate, seal oli huvitav pliit, mida köeti sütega. See on marusuur tulepliit ja seal on mitte rõngad, vaid teklid käivad nendele peale ja see on nelja eri kuumusega ja täpselt samuti neli praeahju ka. Need on tohutult kallid ja neid tuntakse ainult maal, nii et linnas... Suur kann vett, võib-olla kümme-viisteist liitrit, läks keema umbes kolme minutiga. Nii kuum oli see. Nojah, selline oli siis pliit, mida mulle tutvustati! (Naerab.)

Aga teate, mis oli kõige lihtsam, oli see, et see oli lambakasvandus ja kõik nad sõid iga päev õhtusöögiks lambapraadi. Hommikuti oli ka lambaliha, niisugused lamb chops, no ma ei tea, mis on, nagu lambakotletid. Nii et kõiki oma saadusi pidi kasutatama, mida siis minu mees Åke pidi tapma ja muide - ta ei olnud kunagi elus lammast tapnud. (Naerab.) No aga seal oli enne üks noor poiss, kes õpetas talle.