Ajalooline traditsioon: V�ike-Maarja.

Arhiivid - arhiivide osad ja üksikud arhivaalid

Müüriku talu pööningule oli jäänud osa politsei arhiivi, mille jutustaja toimetanud aasta kümne eest Tartu “Vanemuisele” (Juhan Elken).
(Jutustaja segab Eesti Rahva Muuseumi “Vanemuisega”. Eesti Rahva Muuseumi arhiivkogude hulgas oli Rakvere kreisi politseiülema II jsk. noorema abilise ja Virumaa adrakohtuniku arhiivmaterjale, kusjuures oli märge, et nad on koos hoidunud Väike-Maarjas. Need arhivaalid anti Eesti Rahva Muuseumi Ühingu poolt üle Riigi Keskarhiivile 1933. a kevadel. (Traditsiooni koguja).)
“Ühistöö” Väike-Maarja osakonna arhivaale olla Elkeni käes.
(Traditsiooni koguja kõnetas Elkenit 1931. a, siis ei öelnud ta, et temal on mõne asutise arhivaale. 1932. a oli Elken juba surnud ning kõik tema kirjavara lese käes, kes aga suhtub umbusklikult igasse asjast huvitatusse, lootes saada kadunu paberitest raha. (Traditsiooni koguja).)
Üks toitluskomitee protokolliraamat hoidub Väike-Maarja põllumeeste seltsi arhiivis, selts võiks anda selle ka mujale hoiule (Martin Meos).
EKLA, f 199, m 58, 14/15 (28-30) < Väike-Maarja khk. - Olga Männik (1931/32)