Ajalooline traditsioon: V�ike-Maarja.

Laulu- ja mängukoorid

Väike-Maarja mängukooris oli 46 meest - sai ka seal teha haridustööd (Johann Kotli)Põllumeeste seltsi juurde asutati puhkpillide orkester, osavõtjad olid: Moorits Mihkelson, Jakob Tengo, Joh. Veisberg, Piibermann Aburist, Piibermann Vaost, Reitel Äntust, Lepik Põdrangult. Nagu kõikides seltsides, nii ka siin olid algatajad kooliõpetajad Elken, Liiv jt. (Jakob Liiv)
Koori liikmetel oli küllalt vaevanõudev ülesanne, kuna kõik ettevõtete kulud, nii ka seltsimaja ehitamine tasuti ainult pidude sissetulekust (Jakob Liiv).
Kirikuõpetaja Eberhardt soovitas asutada laulukoorid iga kooli juurde. Tema soov oli kooliõpetajale käsuks. Koorid olid: Aburis - kooliõpetaja Saarel, Avispeal - Jakob Liivil, Assamallas - Joh.Elkenil. Naised laulsid ka tenorit! (Juhan Elken)
Koori abil korraldasin kooli juures lastepühi (Juhan Elken).
Käidi ka Rakveres laulupidudel (Jakob Kuusler).