Ajalooline traditsioon: T�ri.

Päevaraamat

1. augustil. Türi linnas andmeid saadud Liisa Schutingilt, Mari Koigelt, Liisa Schütsilt, Mihkel Johansonilt, Anna Asavilt ja Jaan Lõvilt.
2. augustil. Andmeid kogutud Türi kiriku ja surnuaedade kohta.
3. augustil. Kihli külas traditsioone saadud Ado Raudsepalt. Toravere külas tradits. saadud Jaan Kuulmannilt ja Ants Kuulmannilt.
4. augustil. Jändja külas andmeid saadud August Haasilt. Laupal tradits. kogutud Kai Nugiseksilt ja Hans Kalmult.
5. augustil. Traditsioone kogutud Laupal Johann Lohurilt - Laupa 6-kl. alg. juhatajalt. Laupa mõisa end. omanikult mingisuguseid andmeid ei saanud. Vastu võttis Otto Taube ühesõnaga vaenulikult. Kui palusin näha mõisa arhiivi, vastas, et arhiiv on Stokholmis ja kui olekski siin ei näitaks ta seda.
6. augustil. Pöikva algkoolis andmeid saadud kooli kroonikast. Tännassilmas andmeid kogutud Tännassilma algkooli juhatajalt Elisabeth Freiberg-Tudelepalt.
7. augustil. Käreveres andmeid saadud August Räpult. Retlas andmeid kogutud Retla 6-kl. algkooli kroonikast, taluperemeestelt Jaan Aronilt ja Hans Tariuselt.
8. augustil. Retlas traditsiooni kogutud Ann Õunapuult, Kustas Tariuselt, Jüri Huudilt, Oisu mõisas Amalie Traubenbergilt.
9. augustil. Alliku vallamajas valla arhiiviga tutvutud. Taikse külas andmeid kogutud Taikse kooli kroonikast.
10. augustil. Mäeküla mõisas ja külas andmeid saadud Madis Pihelgalt ja Mihkel Andrepilt.
11. augustil. Traditsioone kogutud Särevere mõisas Toomas Barbult, Alviine Rõugult ja mõisavalitsejalt J. Mägilt.
12. augustil. Tori algkoolis andmeid saadud juhatajalt Georg Asbergilt ja kooli kroonikast ja Leena Mihkelsteinilt.
13. augustil. Raukla külas traditsioone kogutud Jakob Metsalt, Rikassaares Johannes Idofilt ja Näsuveres Marie Lagemannilt.
14. augustil. Traditsioone saadud Alliku mõisas postijaama pidajalt. Männaku külas Kirna vallas Jaan Paavelilt.
15. augustil. Kirna vallamajas läbi vaadatud valla arhiiv ja andmeid kogutud Kirna algkoolis.
16. augustil. Virita külas Miina Roosmannilt ja Jaan Rehmannilt.
17. augustil. Andmeid saadud Kirila külas Aleksander Reinmannilt.
18. augustil. Prääma mõisas andmeid kogutud endiselt omanikult Voldemar Rentelnilt ja Jaan Jaansonilt.
19. augustil. Rõa mõisas andmeid saadud Mart Steinbergilt ja proua Stackelbergilt. Väätsa külas andmeid kogutud Jaan Madissonilt.
20. augustil. Väätsa valla Nehatu külas traditsioone kogutud Rein Tombergilt, Väätsa algkoolis andmeid saadud kooli kroonikast.
21. augustil. Väätsa vallamajas läbi vaadatud valla arhiiv. Traditsioone kogutud Rein Timulilt.
22. augustil. Lõõla külas traditsioone saadud Kustas Ratassepalt. Vahastus traditsioone saadud Jaan Mironovilt.
23. augustil. Läbi vaadatud Vahastu valla arhiiv ja kooli kroonika. Vahastu mõisas andmeid kogutud Ado Vestelt ja Jaan Kintslerilt.
24. augustil. Andmeid saadud Piiumetsas Dure Traubenbergilt, Änaris Pearn Iismannilt ja läbi vaadatud Piiumetsa kooli kroonika.
25. augustil. Andmeid saadud Piiumetsa algkooli juhatajalt Valter Käärult. Kolus läbi vaadatud mõis ja andmeid kogutud Kolu kooli kohta juhatajalt Johannes Tomsonilt. Andmeid saadud veel Johannes Tomsonilt ja Oskar Kinkbergilt.
26. augustil. Lokuta mõisas andmeid saadud endise Lokuta mõisa omanikult pr. Traubenbergilt, Lokuta külas traditsiooni kogutud Mart Veimerilt ja Mari Reiserilt.
28. augustil. Tallinnas traditsioone saadud end. Türi kihelk. kooli juhatajalt Hans Viirmannilt ja endise Retla minist. kooli juhatajalt Jüri Tammannilt.
EKLA, f 199, m 39, 1/5 < Türi khk. - Linda Tamman (1929)