Ajalooline traditsioon: Tori.

Suusõnaline traditsioon - Okupatsiooni aeg

Okupatsiooni aeg midagi erilist Tori kihelkonnas polnud. Need kes enamlaste ajal tähtsamat osa olid etendanud, said vangistet. Nad olid mõni aeg vangis. Kord peeti valla koosolek, kus arvati, mis nendega teha. Nende eest kosteti ja lasti priiks.
EKLA, f 200, m 8:4, 161 (III,12) < Tori khk., Viira –Ada Piirak < Martson (1925)

Rahvas räägib, et eriti raskena tundus sea liha, munade, või jne nõudmine. Kirjutati kanad üles ja siis pidi nende päält teatud arv mune viima. Kui mune pole viia olnud, öeldud – too kana, me sööme ka selle ära.
Vili kirjutati üles, hinge pääle jäeti 20 [leisikat] vilja kuus. Seati sisse nn Mahlkarten, millega veskile võis minna. Veskis oli kontroll, kes vaatas, et mitte rohkem ei jahvatada.
EKLA, f 200, m 8:4, 161/2 (III,12) < Tori khk. – Ada Piirak (1925)