Ajalooline traditsioon: Tarvastu lunaosa.

Arhiivid - Suislepi ap[ostlik]-õigeusu koguduse kiriku arhiivi ajalugu ja seisukord

Suislepi ap[ostlik]-õigeusu koguduse kiriku arhiivi ajaloost pole midagi kirjutada. Praegu sellel kirikul preestrit pole, on ainult köster, preester käib Valgast kuus kord jumalateenistust pidamas. Arhiiv asub kiriku altaris ning on nagu seda väikene arhiiv kunagi päris rahuldavas seisukorras. Pääle kroonika ajaloolise tähtsusega raamatuid ja dokumente mina ei leidnud. Arhiiv sisaldab eneses harilikke jutluseks tarvis minevaid raamatuid, kiriku kirjavahetus, mitmesugused majanduslise sisuga paberid, kiriku asju nimestikud jne, jne, jne.
Vastuvõtmine ja vastutulek kohaliku köstri poolt haruldaselt hää. Kõige paremini tuli mulle vastu kogu mu reisi kestvusel Suislepi vene kiriku köster.
EKLA, f 199, m 21, 59 (II-5a) < Tarvastu khk. – Elmar Anton (1926)