Ajalooline traditsioon: Peetri.

Peetri kihelkonna topograafiast - Mägedest - Villismägi

Villismägi asub Esna mõisa põllul Ammuta küla suunas. See on väikse ulatusega, kuid kaunis kõrge, ühe küljega järsk, vaevu otsa ronitav. Teised küljed liba. Mägi ise kaetud puudega, mis annab kogult kui mingi villi või paise kuju. Sellest vist tulnudki nimetus. Selliseid mägesid ja künkaid on mitu ja nad kannavad iga oma eri nime: Saarismägi, Seamägi, Udumägi, Titemägi jne. Viimane saanud nime, sest et üks karjatüdruk uputanud kunagi mäe jalal asuvasse lompi oma äsja sündinud lapse. Udumägi – ühe moonamehe, Udu, heinamaa olnud selle mäe ümbruses. Nii on mõned nimed tuletatud väga lihtsalt ja kannavad ajutist iseloomu.
EKLA, f 200, m 11:1, 3 < Peetri khk., Esna m. < Virumaa, Venevere – Rudolf Stokeby < Marie Laane, 44 a. (1929)